Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž v Jihlavě si na úvěr koupil mobil skoro za 30 tisíc. Do smlouvy uvedl lživé informace

K mobilu za necelých třicet tisíc korun se podvodným způsobem dostal dvacetiletý muž z Teplicka. V jedné z prodejen v jihlavském Cityparku si sjednal úvěr, v němž se zavázal, že jej bude hradit pomocí pravidelných splátek. To se však ani jednou nestalo.

V prodejně na ulici Hradební uzavřel s finanční společností smlouvu na poskytnutí úvěru, do které uvedl nepravdivé informace o svém zaměstnání a příjmu. Úvěr mu byl poskytnut a muž z něho hned odčerpal necelých třicet tisíc korun na nákup mobilního telefonu. Ačkoli se muž zavázal úvěr splácet pravidelnými splátkami, peníze nehradil ani jednou. Následně přijali policisté trestní oznámení a případ začali prověřovat,“ sdělila k případu Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policisté vyšetřováním zjistili, že podvodník do smlouvy jako svého zaměstnavatele uvedl společnost, ve které nikdy nepracoval. Dále již v době jejího uzavření neměl v úmyslu poskytnutý úvěr splácet. Ve stejný den, kdy mobilní telefon získal, ho totiž značně pod cenou v jiné jihlavské prodejně prodal a peníze použil pro svoji potřebu.

„Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání dvacetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání přečinu úvěrového podvodu. Případ kriminalisté dále vyšetřují,“ dodala Kroutilová.

Ohodnoť článek

Foto jumpstory.com

Štítky podvod, telefon, úvěr, Jihlava, okres Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Jihlavě si na úvěr koupil mobil skoro za 30 tisíc. Do smlouvy uvedl lživé informace | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.