Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Třicetiletý řidič nepřežil střet s náklaďákem. Na místě podlehl svým zraněním

, aktualizováno 8. února 2020, 13:04

Na silnici I/38 u obce Skuhrov dnes časně ráno – deset minut po půl páté – vyhasl lidský život. Střet dvou vozidel se stal osudným třicetiletému řidiči osobního auta Škoda Octavia.

„Při střetu vozidel – Škoda Octavia a nákladního vozidla Mercedes Actros - utrpěl řidič v osobním vozidle těžké zranění, kterému na místě podlehl. Ve vozidel cestoval sám. Řidič nákladního vozidla zraněný nebyl. Silnice zůstala po nehodě zcela neprůjezdná a provoz osobních vozidel je odkláněn na objízdnou trasu přes obec Olešná,“ uvedla první informace k nehodě Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Podle mluvčího krajské záchranné služby Petra Janáčka zůstal řidič ve svém autě zaklíněný. Utrpěl mnohočetná zranění. „Přivolaný lékař už mohl pouze konstatovat smrt,“ sdělil Petr Janáček.

První oběť v tomto měsíci 

Z vyšetřování nehody vyplynulo, že vozidla se střetla čelně, kdy osobní vozidlo jelo ve směru od Havlíčkova Brodu, nákladní vozidlo v opačném směru.

„U řidiče nákladního vozidla byla provedena na místě dechová zkouška s negativním výsledkem. U řidiče osobního vozidla byla nařízena pitva. Okolnosti nehody a míru zavinění šetří policisté z územního odboru Havlíčkův Brod," pokračuje Čírtková. 

Jedná se o první tragickou nehodu, která se stala v únoru. V letošním roce zemřelo v našem kraji celkem osm lidí. Lednové tragické dopravní nehody si vyžádaly sedm obětí. Ve dvou případech se týkaly střetů vozidel s chodcem. V jednom případě se dopravní nehoda stala na přechodu pro chodce za dobrých světelných podmínek. Druhá dopravní nehoda se stala večer, tedy za zhoršených světlených podmínek a chodkyně navíc přecházela přes frekventovanou silnici mimo přechod pro chodce. 

Nelichotivá bilance. V lednu průměrně každý čtvrtý den na silnicích Vysočiny zemřel člověk

Policisté v Kraji Vysočina za první měsíc tohoto roku vyšetřovali celkem 352 dopravních nehod. Je to o 28 nehod méně než za leden roku 2019. Vyjádřeno procenty je to pokles o sedm procent. Během lednových dopravních nehod vyhaslo na silnicích...

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, střet, úmrtí, I/38, úraz, havárie, osobní vůz, Škoda Octavia, Skuhrov, Mercedes-Benz, Havlíčkův Brod, Olešná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třicetiletý řidič nepřežil střet s náklaďákem. Na místě podlehl svým zraněním | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.