Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž v Třešti nebyl spokojený s chováním prodavače. Tak ho zbil, k tomu ukradl pilu a mobil

Až deset let si může posedět ve vězení čtyřicetiletý muž, který přepadl zaměstnance v prodejně v Třešti. K události došlo ve středu 8. ledna po deváté hodině ráno.

„V ten den přijali policisté oznámení od muže, který byl v prodejně v Třešti fyzicky napaden a okraden. Pachatel po činu z obchodu odešel s motorovou pilou a odjel vozidlem. Na místo ihned vyjeli policisté. Napadený muž neměl zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření. Policisté zjistili veškeré dostupné informace k popisu podezřelého muže i vozidla a začali po něm v lokalitě pátrat,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Prověřování závažného případu převzali jihlavští kriminalisté. A podařilo se jim dopadnout muže, který má čin na svědomí. Našli i motorovou pilu, které se muž při loupeži zmocnil. „Pilu chtěl obviněný muž zpeněžit v bazarovém obchodě na Jindřichohradecku,“ dodal Martin Jůzl, komisař oddělení obecné kriminality s tím, že motorovou pilu policisté zajistili a následně ji předali zpět jejímu majiteli.

Prodavač dostal pěstí 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání čtyřicetiletého muže z Jihlavska. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl již v minulosti opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost.

Kriminalisté podrobným vyšetřováním zjistili, že obviněný muž přijel svým autem do Třeště  a před devátou hodinou dopoledne přišel do prodejny. Dostal se do sporu s prodavačem, protože nebyl spokojený se způsobem vyřízení jeho požadavku. Obviněný muž se proto začal chovat agresivně, prodavače chtěl donutit k vydání peněz pod pohrůžkou a použitím násilí. Výhrůžky přešly ve fyzický útok a napadený prodavač utržil rány pěstí, obviněný muž mu poté vzal mobilní telefon a při odchodu ještě motorovou pilu v hodnotě necelých dvacet tisíc korun. Telefon cestou odhodil, z obchodu odešel a z místa odjel, motorovou pilu se následně snažil prodat.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů.

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky napadení, loupež, zranění, policie, Třešť, řetězová pila, obchod, kriminalita, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Třešti nebyl spokojený s chováním prodavače. Tak ho zbil, k tomu ukradl pilu a mobil | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.