Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kriminalisté zadrželi dva dealery pervitinu. Jeden z nich sáčky s drogou dovezl vlakem

Kriminalisté ve Žďáru nad Sázavou v jeden den odhalili hned dva dealery drog. U jednoho z mužů zajistili více než devadesát sáčků s pervitinem, a to bezprostředně poté, co ho přivezl na území Žďáru nad Sázavou. Policejní komisař zahájil jejich trestní stíhání, přičemž jeden z mužů byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu.

Šestadvacetiletého muže zadrželi kriminalisté ve Žďáru nad Sázavou v odpoledních hodinách bezprostředně poté, co do města přijel vlakem s novou zásobou drog.

„Policisté u něj zajistili dvaadevadesát sáčku s pervitinem. Muž byl obviněný z toho, že od srpna letošního roku na Žďársku drogy prodával dalším osobám nebo je v některých případech poskytl zdarma. V minulosti byl pro různorodou trestnou činnost odsouzen, a to i jako mladistvý. Poslední trest mu soud uložil v roce 2014 v souvislosti s majetkovou trestnou činnosti,“ jmenuje Stanislava Miláčková, mluvčí policistů.

Druhého z obviněných mužů kriminalisté zadrželi ve stejný den ve večerních hodinách na jedné z ulic ve Žďáru nad Sázavou. Dvaadvacetiletý muž byl obviněný z toho, že drogy distribuoval dalším osobám přinejmenším od března letošního roku.

Výměna drogy za elektroniku 

„Pervitin osobám prodával nebo je poskytoval výměnou například za různé elektronické spotřebiče. Muž byl za drogovou trestnou činnost odsouzen na konci loňského roku, kdy mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody,“ říká k druhému dealerovi Miláčková.

Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil trestní stíhání obou dealerů. „Šestadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dvaadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výrovy a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedl Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Obviněnému šestadvacetiletému muži za uvedenou trestnou činnost hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. V případě dvaadvacetiletého muže se jedná až o desetiletý trest.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky drogy, delaer, pervitin, kriminalisté, zadržení, policie, droga, metamfetamin, Žďár nad Sázavou, kriminalita, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté zadrželi dva dealery pervitinu. Jeden z nich sáčky s drogou dovezl vlakem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.