Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pelhřimovská nemocnice ukončila testování na covid. Důvodem byl nezájem lidí

Nemocnice Pelhřimov ukončila testování na covid-19. Důvodem byl nezájem lidí o testy. Od začátku letošního roku se v ní nechalo testovat 127 lidí, řekla mluvčí nemocnice Alexandra Knapová. Jen omezeně testy nabízejí ostatní krajem zřizované nemocnice.

„V průběhu roku 2021 zdravotníci v pelhřimovské nemocnici provedli 30.177 PCR testů, během roku 2022 to bylo 11.088 testů PCR na covid-19. Období let 2020 až 2022 bylo vzhledem ke covidové pandemii jedním z nejnáročnějších v historii pelhřimovské nemocnice. Pozitivní zprávou bylo, že díky pandemii byla prokázána soudržnost, kdy zaměstnanci vyvinuli maximální úsilí pro zvládnutí nepříznivé situace," řekla Alexandra Knapová. Testování pelhřimovská nemocnice ukončila k 31. květnu.

Jihlavská nemocnice dělá testy na covid-19 pro samoplátce na infekčním oddělení po předchozím objednání. Podle mluvčí nemocnice Moniky Zachrlové je v posledních týdnech využívali jen lidé cestující do zahraničí. S postupným rušením povinnosti prokazovat se negativním testem, zájem klesal. V posledních dvou týdnech nebyl žádný. V třebíčské nemocnice, ve které je možné se na test objednat přes odkaz eAmbulance na infekční oddělení, už se nikdo nenechal testovat asi měsíc, řekla její mluvčí Jitka Mácová. Objednat se na hrazené testy lze i v Nemocnici Nové Město na Moravě.

Podle informací ministerstva zdravotnictví bylo na Vysočině v posledních sedmi dnech na covid-19 pozitivně testovaných 14 lidí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky covid, nemocnice, koronavirus, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimovská nemocnice ukončila testování na covid. Důvodem byl nezájem lidí | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.