Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ani lidé v Havlíčkově Brodě nemají zájem o testy na covid. Od dubna skončí i provoz očkovacího centra

Lidé již nemají zájem o testování na covid-19, proto i Havlíčkův Brod ruší odběrové místo v Rozkošské ulici. Od 1. dubna je v plánu zrušit i očkovací centrum.

Odběrové místo v Havlíčkově Brodě již bylo během tohoto měsíce zrušeno. „Aktuálně aktivity stran testování převzalo Oddělení společných laboratoří. Pacienti přicházejí již s výtěry od praktického lékaře a naše laboratoř je vyhodnotí. Oddělení též umožňuje testování pro samoplátce. O očkování již nebyl žádný zájem, a tak i očkovací centrum ukončuje svůj provoz. Obracet se mohou pacienti na své praktické lékaře," informovala novináře Petra Černo, mluvčí havlíčkobrodské nemocnice. 

Odběrové místo v Havlíčkově Brodě bylo v provozu od pondělí 23. března 2020, tedy tři roky. Nacházelo se na hlavním parkovišti v Rozkošské ulici. V loňském roce zde bylo provedeno 13 592 odběrů na PCR a 282 antigenních odběrů na Covid-19. „Vzhledem k příznivé epidemiologické situaci a omezenému zájmu ze strany praktických lékařů a veřejnosti byla provozní doba odběrového stanu omezena v červnu 2022 na tři dny a od září na dva pracovní dny v týdnu. Na podzim byl zrušen červený průjezdný stan pro klienty, kterým byl výtěr prováděn přímo z pohodlí jejich auta. Byla tak znovu uvolněna parkovací místa pro pacienty a zaměstnance nemocnice," dodává Černo s tím, že pro odběry na Covid-19 zůstala na parkovišti „modrá pracovní buňka“, jejíž provoz nadále zajišťovaly odběrové sestry z havlíčkobrodské nemocnice. 

Nulový zájem o očkování 

Očkovací centrum v budově onkologie začalo fungovat v březnu 2021. V daný rok bylo aplikováno 96 tisíc vakcín proti onemocnění covid-19. Za celý rok 2022 bylo podáno celkem 10 947 vakcín. „Aktuálně o očkování již není žádný zájem," doplnila Petra Černo. 

Testování na covid-19 od dubna ukončí všechny krajské nemocnice na Vysočině. To se týká testování prováděných ve speciálních stanech a jinde mimo hlavní objekty. Pokud lidé chtějí otestovat, tak to bude možné u praktického lékaře. 

Lidé na Vysočině nemají zájem o testování na covid. Do měsíce proto zmizí speciální odběrové stany

Všechny krajské nemocnice Vysočiny v polovině dubna ukončí veškeré testování na covid-19, a to prováděné ve speciálních stanech a jinde mimo hlavní objekty. Pokud lidé chtějí otestovat, tak to bude možné u praktického lékaře. Jak uvedla mluvčí...

Na testování se zájemci objednávali on-line přes systém COVID Vysočina, jenž provozoval kraj. Také tento systém nebude po dohodě s Krajskou hygienickou stanicí Kraje Vysočina funkční. „Do konce března bude možné vyzvednout si prostřednictvím tohoto systému výsledky a certifikáty. Následně bude systém deaktivován," upozorňuje Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Ohodnoť článek

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Nemocnice Havlíčkův Brod, Kraj Vysočina

Štítky odběr, covid, koronavirus, stan, očkování, nemocnice, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani lidé v Havlíčkově Brodě nemají zájem o testy na covid. Od dubna skončí i provoz očkovacího centra | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.