Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině se snížil počet nových případů covidu. Méně je i hospitalizovaných

Na Vysočině se v posledním týdnu potvrdila nákaza covidem-19 u 554 lidí. V porovnání s předchozím týdnem se počet nových případů snížil o 62. V republikovém porovnání si Vysočina v posledních sedmi dnech udržela druhý nejnižší nárůst počtu nakažených. Vyplývá to ze statistik ministerstva zdravotnictví. V nemocnicích kraje leží 75 pacientů s potvrzeným covidem-19, jejich počet se za týden přibližně o čtvrtinu snížil. Ve zdravotnických zařízeních a domech sociální péče platí doporučení hygieniků používat respirátory, někde platí zákazy návštěv.

Většina hospitalizovaných je podle informací Kraje Vysočina na standardních lůžkách. Čtyři nakažení jsou na jednotce intenzivní péče a jeden potřebuje plicní ventilátor.

V Nemocnici Třebíč zřizované krajem platí zákaz návštěv infekčního oddělení a v třebíčské i moravskobudějovické léčebně dlouhodobě nemocných. Krajská nemocnice v Novém Městě na Moravě omezí návštěvy od pondělí. Budou jen ve stanovených hodinách ve středu a v neděli, někde po dohodě s lékařem. Vyplývá to z informací na webu nemocnice.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel připadlo na Vysočině v posledních sedmi dnech 109 potvrzených případů nákazy. Lépe na tom byl jen Liberecký kraj se 100 případy. Nejvyšší počet, 186 nakažených, byl v Praze.

Druhou posilující dávku proti covidu-19 si podle statistik ministerstva zdravotnictví nechalo na Vysočině aplikovat 2332 lidí.

V posledním týdnu zemřeli na Vysočině tři lidé, u kterých se potvrdil covid-19. Od začátku koronavirové epidemie na jaře 2020 eviduje ministerstvo zdravotnictví v souvislosti s tímto onemocněním na Vysočině 1763 úmrtí. Potvrzených případů nákazy bylo za stejnou dobu v kraji s asi půl milionem obyvatel 180 586.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky covid, koronavirus, statistika, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, infekční onemocnění, návštěva, Nemocnice Třebíč, Nové Město na Moravě, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se snížil počet nových případů covidu. Méně je i hospitalizovaných | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.