Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vysočina bude mít nové očkovací místo. Otevře 10. ledna, přijme i zájemce bez registrace

Na Vysočině se v nejbližších dnech rozšíří počet míst, kde se lze nechat očkovat proti covidu-19. Očkovací místo připravuje společnost Vysočinské nemocnice, s. r. o. v Humpolci, uvedl to dnes v tiskové zprávě Kraj Vysočina. Společnost na facebooku zveřejnila, že očkovací místo bude v provozu od 10. ledna.

Proti koronaviru očkují na Vysočině všechny krajem zřizované nemocnice včetně Nemocnice Jihlava, která zajišťuje chod velkokapacitního očkovacího centra Hruškové Dvory. Očkovací centra fungují také v Počátkách a Chotěboři nebo na poliklinikách v Telči a Třešti, očkují i soukromé ambulance.

Humpolecké očkovací centrum na adrese 5. května 319 umožní očkování lidem po předchozí registraci i bez ní. Bez registrace se na Vysočině očkuje i díky mobilnímu týmu, který ve spolupráci s Krajem Vysočina zajišťuje společnost Podané ruce, dnes měl zastávku ve Velkém Meziříčí a v pátek bude lidem k dispozici v Moravských Budějovicích.

Od začátku letošního roku zdravotníci na Vysočině s asi půl milionem obyvatel podali takřka 14 tisíc dávek vakcíny, od začátku očkování loni v lednu bylo podaných dávek přes 720 tisíc, posilující třetí dávku dostalo 124 125 lidí, vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky ČR, covid, koronavirus, očkování, Vysočina, Kraj Vysočina, Facebook, očkovací centrum, Humpolec, Lékárenský komplex Jihlava, Hruškové Dvory, Chotěboř, Telč, Počátky, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina bude mít nové očkovací místo. Otevře 10. ledna, přijme i zájemce bez registrace | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.