Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zaměstnanci dukovanské elektrárny se mohou v práci nechat očkovat proti covidu. Mají na výběr ze tří vakcín

Zaměstnanci Jaderné elektrárny Dukovany a jejích dodavatelských firem se ve středu mohou nechat očkovat proti covidu-19 na pracovišti. Vybrat si mohou ze tří druhů vakcín. Cílem je posílit ochranu pracovníků před případným šířením nákazy v zimě. Na zimní měsíce jsou v elektrárně plánované dvě odstávky bloků, kvůli nimž tam počty lidí stoupají, sdělil mluvčí dukovanské elektrárny Jiří Bezděk. Zájemců o očkování se podle něj zatím přihlásily desítky.

V elektrárně Dukovany je zaměstnáno přes 1400 lidí. Během odstávek bloků se počty pracovníků v areálu zvyšují o několik stovek. Na Třebíčsku teď podle webu kraje očkuje proti covidu-19 nemocnice v Třebíči.

Elektrárna Dukovany s celkovým výkonem 2040 megawattů pokrývá pětinu spotřeby elektřiny v ČR. Elektrárna má čtyři výrobní bloky, všechny jsou v provozu. Třetí dukovanský blok mimořádně odstavený 7. září kvůli závadě na jednom z bezpečnostních čerpadel znovu dodává elektřinu do sítě od soboty. Plánovaná odstávka druhého bloku spojená s výměnou části paliva podle mluvčího začne v listopadu, na začátku nového roku na ni bude navazovat odstávka prvního bloku Dukovan.

V jaderných elektrárnách Dukovany a Temelín je podle mluvčího aktuálně očkováno přes 70 procent zaměstnanců. Mimořádný termín v dukovanské elektrárně je určený pro pracovníky, kteří ještě nebyli očkovaní, například kvůli prodělání nemoci. V ordinacích elektrárny se mohou nechat očkovat i rodinní příslušníci zaměstnanců.

Sick days 

Vybrat si mohou vakcínu od firem Johnson & Johnson, Moderna nebo Pfizer. Pokud zvolí dvoudávkové vakcíny, dostanou druhou dávku za měsíc, znovu během pracovní doby v elektrárně.

Mimořádné volno dukovanská elektrárna kvůli očkování nenabízí. Podle mluvčího má ale každý zaměstnanec standardně možnost vybrat si v případě, že mu není dobře, dva dny volna v roce, tzv. sick days.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto NPK

Štítky ČR, energie, koronavirus, očkování, ČEZ, Dukovany, elektrárna, vakcína, COVID-19, Jiří Bezděk, Jaderná elektrárna Dukovany, Nemocnice Třebíč, Česko, Pfizer, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanci dukovanské elektrárny se mohou v práci nechat očkovat proti covidu. Mají na výběr ze tří vakcín | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.