Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na kulturních akcích by od července mohlo být venku až 5000 lidí, řekl Babiš

Od 1. července by se měl zvýšit maximální počet účastníků na kulturních akcích na 5000 venku a 2000 uvnitř za určitých opatření. V nedělním videu na sociálních sítích to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Rada vlády pro zdravotní rizika a kabinet podle něj bude také v pondělí řešit nošení roušek ve školách.

Ode dneška je kapacita venku bez omezení

Aktuálně od úterý 8. června platí, že na kulturních akcích může být 1000 lidí uvnitř a 2000 venku. Podmínky testování se v kultuře sjednotily s restauracemi a na kulturních akcích je možné konzumovat občerstvení formou bufetu nebo bufetu s obsluhou s výjimkou konzumace v hledišti. Stále platí, že je možné naplnit jen polovinu hlediště venku i uvnitř.

Od pondělí 14. června bude kapacita venku už bez omezení, pro vnitřní sály stále budou moci pořadatelé využít jen polovinu kapacity. Uvnitř budou moci i nadále být jen usazení diváci, venku bude možné prodávat i lístky na stání s tím, že na každého diváka musí vyjít čtyři metry čtvereční. Stále bude pro návštěvníky platit nutnost mít zakryté dýchací cesty.

Ve školách se roušky nemusejí nosit ve většině krajů

Co se týče roušek ve školách žáci a učitelé je při výuce aktuálně nemusí nosit ve většině krajů, výjimkou jsou Jihočeský, Zlínský a Liberecký kraj. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v neděli v Ústí nad Labem uvedl, že povinnost bude zřejmě zrušena i ve zbývajících oblastech. Povinnost mít zakrytý nos a ústa zůstala pro přestávky a společné prostory škol.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, vláda, koronavirus, kultura, Babiš, rozvolnění, kulturní akce, Andrej Babiš, ANO 2011, Adam Vojtěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na kulturních akcích by od července mohlo být venku až 5000 lidí, řekl Babiš | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.