Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Vysočině se v posledním týdnu covidem nakazilo 124 lidí. Zemřeli dva

Na Vysočině se v posledním týdnu covidem-19 nakazilo 124 lidí, dva nakažení zemřeli. Případů prokázaných nákaz bylo o 61 méně než v předchozím týdnu. Vyplývá to z dnešních údajů ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle trvalého bydliště. Vysočina nyní patří mezi čtyři kraje v Česku, kde počty nemocných stoupají nejpomaleji.

V posledních sedmi dnech se na Vysočině potvrdilo 19 případů nakažení koronavirem na každých 100 tisíc obyvatel. Největší nárůst zaznamenal při stejném porovnání Jihočeský kraj se 41 případy a Zlínský kraj s 39 případy.

Nemocných covidem-19 je teď na Vysočině 362 lidí, před týdnem jich bylo 645. Situace se stabilizovala, bylo už i méně než deset nových případů nákazy za den, řekl Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice. „Zaplať pánbůh, začíná zůstávat prázdná kolonka zemřelých," dodal Jiří Kos.

Hygienici i tento týden pokračovali v kontrolách dodržování nařízených opatření u návštěvníků v restauracích a provozovnách služeb. „Když narazíme na nějaký problém, většinou využíváme institut domluvy," uvedl Kos.

Od začátku epidemie se podle údajů ministerstva zdravotnictví covidem-19 nakazilo 79 996 lidí s trvalým bydlištěm na Vysočině, což představuje 15,7 procenta obyvatel kraje. Podle statistik hygieniků zemřelo na Vysočině do čtvrtka 1203 nakažených.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 15 603
Jihlavsko  16 715
Pelhřimovsko 11 832
Třebíčsko 14 891
Žďársko 17 546
Celkem 76 587
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 75 022
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 1203

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 3.6.2021 18:15

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky koronavirus, covid, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Jiří Kos, Krajská hygienická stanice, Jihočeský kraj, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se v posledním týdnu covidem nakazilo 124 lidí. Zemřeli dva | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.