Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V kraji tento týden nezemřel žádný člověk nakažený covidem. Ve školách bylo zavřených 10 tříd

Na Vysočině se denní přírůstky lidí s covidem-19 pohybují od začátku tohoto týdne nejvýše v desítkách. Nikdo nakažený zatím nezemřel. V posledních 24 hodinách potvrdily testy covid-19 u 65 obyvatel kraje, nových případů této nemoci bylo o 52 méně než před týdnem ve středu. Vyplývá to z údajů krajské hygienické stanice zveřejněných ke středečním 18:15.

V pondělí přibylo na Vysočině šest nových případů nákazy, v úterý jich bylo potvrzeno 48. Nakažených lidí je nyní na Vysočině 1008.

„Teď to vypadá docela dobře," řekl Jiří Kos, ředitele sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice. Kvůli pozitivně testovaným žákům bylo minulý týden zavřených deset školních tříd. „Pokud se někde zavírá třída, tak je to třeba kvůli jednomu případu (nákazy), který se vyselektuje," uvedl.

Epidemie slábne i na úrovni celé ČR 

Nemocnice Jihlava v pondělí obnovila návštěvy. Budou možné po předchozí konzultaci u pacientů hospitalizovaných déle než pět dní. Návštěvy už při dodržení stanovených podmínek mohou i do nemocnic v Třebíči a Pelhřimově. Novoměstská nemocnice na Žďársku podle údajů, které má na webu, obnoví návštěvy v příštím týdnu.

Epidemie dál zvolna slábne i jinde v ČR. Za posledních sedm dní připadá v Česku 63 případů nákazy koronavirem na 100 tisíc obyvatel. Nad stovkou, která je pro vládu klíčová při rozvolňování, už není žádný z krajů. Dalším mezníkem pro zmírňování opatření je 75 případů, což je počet, na kterém se dnes zastavila Vysočina. Nad ním jsou kraje Jihočeský, Moravskoslezský a Zlínský. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Na Vysočině s 508 800 obyvateli se covidem-19 od loňského začátku epidemie nakazilo 76.169 lidí. Úmrtí zaznamenali krajští hygienici v souvislosti s touto nákazou 1192.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 15 934
Jihlavsko  16 428
Pelhřimovsko 11 710
Třebíčsko 14 821
Žďársko 17 276
Celkem 76 169
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 73 969
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 1192

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 19.5.2021 18:15

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky koronavirus, covid, Vysočina, COVID-19, Kraj Vysočina, Krajská hygienická stanice, nemoc, infekční onemocnění, Česko, Jiří Kos, Lékárenský komplex Jihlava, okres Žďár nad Sázavou, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji tento týden nezemřel žádný člověk nakažený covidem. Ve školách bylo zavřených 10 tříd | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.