Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Na Vysočině klesl počet nakažených o 35 procent. Osm tříd je kvůli pozitivním testům zavřených

Na Vysočině se v posledním týdnu covidem-19 nakazilo 1096 lidí. Nových případů nemoci bylo o 598 méně než o týden dřív, kdy se v kraji nakazilo 1694 lidí. Pokles je výraznější než v předchozím období. K 16. dubnu byl mezitýdenní pokles 32 případů. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví, které sleduje nemocné podle trvalého bydliště. V republikovém porovnání přesto patřila Vysočina mezi tři kraje s nejvyšším přírůstkem nemocných.

V přepočtu na 100 tisíc  obyvatel přibylo na Vysočině v minulých sedmi dnech skoro 228 nových onemocnění covidem-19. Nejvyšší nárůst měl Zlínský kraj s 282 případy, následoval Jihočeský kraj s 242 případy. Pod stovkou byly počty jen v Karlovarském a Královéhradeckém kraji. Vyplývá to z údajů Hygienické stanice hlavního města Prahy. Podle rozhodnutí vlády se podle tohoto přepočtu bude regionálně řídit uvolňování některých epidemických opatření.

V posledním týdnu bylo na Vysočině také méně zemřelých. Z lidí, u nichž se potvrdila nákaza covidem, zemřelo 18, o pět méně než v předcházejícím týdnu. Podle krajských hygieniků je v kraji aktuálně 3071 lidí s covidem-19. Snižují se počty pacientů v krajských nemocnicích Vysočiny, s výjimkou novoměstské nemocnice.

Koronavirus zpomaluje. Přibylo nejméně nakažených ve všední den od konce září

Ve čtvrtek přibylo v Česku nejméně případů nemoci covid-19 za všední den od 29. září. Zaznamenáno bylo 2615 nakažených, takže oproti předchozímu týdnu byl nárůst počtu případů o pětinu nižší. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví....

Nové Město na Moravě je teď osmou nejvytíženější nemocnicí v republice, lůžka intenzivní péče tam jsou plně obsazená. Zdravotníci stále nemohou plánovat operace, sdělila mluvčí novoměstské nemocnice Tamara Pecková Homolová. „Poslední týden je v nemocnici v Novém Městě na Moravě v průměru hospitalizováno 80 pacientů s onemocněním covid-19. Z toho zhruba 19 pacientů potřebuje každodenní intenzivní péči," uvedla Tamara Pecková Homolová.

Počty nových případů nemoci covid-19 se na Vysočině začaly snižovat ve druhé polovině března. Poslední dny se denní přírůstky nakažených držely pod 200 stovkami. „Klesli jsme zhruba na 50 procent předchozí úrovně a nenarůstá to, to je důležité, i když se začalo chodit do školy," řekl Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice.

Krizový štáb Vysočiny: Očkování pro další skupinu lidí, 40 testů ve školách bylo pozitivních

Čtvrtek znamená už několik týdnů v našem kraji zasedání Krizového štábu Kraje Vysočina, nejinak tomu bylo i dnes. Přinášíme přehled toho nejdůležitějšího, co bylo na programu.

Ze školních tříd v kraji, které obnovily prezenční výuku, je teď kvůli pozitivním testům na covid-19 mezi žáky zavřených osm, uvedl Kos. Jde o dvě třídy na školách v Chotěboři, jednu v Jihlavě a pět na Žďársku. V těchto třídách byly většinou jedno nebo dvě nakažené děti.

Do škol se od 12. dubna vrátila jen část žáků z prvního stupně. Při výuce v lavicích se třídy rotačně střídají. Na covid-19 se tak v kraji testuje asi 15 tisíc dětí.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 15 547
Jihlavsko 15 774
Pelhřimovsko 11 371
Třebíčsko 14 369
Žďársko 16 693
Celkem 73 754
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 69 978
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 1146

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 24.4.2021 18:15

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky koronavirus, covid, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, nemoc, nemocnice, Jiří Kos, Krajská hygienická stanice, Hygienická stanice hlavního města Prahy, Zlínský kraj, okres Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině klesl počet nakažených o 35 procent. Osm tříd je kvůli pozitivním testům zavřených | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.