Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sedm hasičů ráno opustilo brány pelhřimovské nemocnice. Pacientům byli velkou oporou, říká mluvčí

Pelhřimovská nemocnice se dnes ráno rozloučila se sedmičkou hasičů, kteří od 25. února pomáhali na anesteziologicko-resuscitačním oddělení, urgentním příjmu a lůžkových odděleních covid zóny. Střídali se ve dvanáctihodinových směnách.

 Zdravotnickému personálu asistovali při hygienické péči o pacienty, při polohování včetně úpravy lůžka nebo při podávání stravy.

„Nemocnice Pelhřimov děkuje hasičům za jejich pomoc, každodenní vysoké dávky empatie a tolerance. Kromě toho, že pacientům pomáhali zvládat jejich zdravotní obtíže, byli jim i velkou psychickou oporou. Hasiči nastupovali na každou směnu s odhodláním a elánem,“ poděkovala za celou nemocnici její mluvčí Alexandra Knapová.

Naposledy 21 hasičů vypomáhalo v pelhřimovské nemocnici od poloviny ledna, konkrétně to bylo od 12. do 31. ledna 2021.

Do konce dubna v nemocnici vypomáhá rovněž Armáda ČR. Konkrétně se jedná o 3 vojáky, kteří asistují v odběrovém stanu před hlavní lůžkovou budovou nemocnice při odběrech antigenních a PCR testů.

A jaká je aktuální situace v Nemocnici Pelhřimov? „Ke 14. dubnu 2021 se situace mírně zlepšuje, počet hospitalizovaných pacientů s onemocněním covid-19 klesá. Lůžka standardní péče vyhrazena pro covid pozitivní pacienty v Nemocnici Pelhřimov jsou obsazena ze 70 %, kdy hospitalizovaných je 38 pacientů. Na umělou plicní ventilaci jsou připojeni 3 pacienti,“ dodává Knapová.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Pelhřimov / Facebook

Štítky hasiči, pomoc, covid, koronavirus, Nemocnice Pelhřimov, nemocnice, pacient, COVID-19, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Armáda České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedm hasičů ráno opustilo brány pelhřimovské nemocnice. Pacientům byli velkou oporou, říká mluvčí | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.