Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V kraji je očkovaných 70 procent zájemců ze sociálních zařízení. Počet nakažených pracovníků klesá

V pobytových sociálních službách na Vysočině, včetně domovů důchodců, projevilo zájem o očkování proti nemoci covid-19 téměř 90 procent klientů, celkem 3064 lidí. Podle statistik kraje dostalo přes 70 procent z těchto zájemců o očkování již první dávku vakcíny a více než polovina obě potřebné dávky. Na webu to uvedl krajský radní Jan Tourek (KDU-ČSL), který má na starost sociální věci.

Stoupající počet očkovaných obyvatel sociálních zařízení se podle radního odráží příznivě ve statistikách jejich nemocnosti. „V současné době je v zařízeních zřizovaných Krajem Vysočina devět pozitivních klientů, tři další jsou ve specializované péči krajských nemocnic. V našich zařízeních neevidujeme žádné ohnisko nákazy," uvedl Jan Tourek.

Postupně podle radního v těchto domovech a ústavech klesá také počet nakažených zaměstnanců a pracovníků v karanténě. „Aktuálně jich v krajských zařízeních chybí tři desítky," uvedl. Kromě očkování zřejmě podle Tourka pomohl i odpovědný přístup personálu a povinnost testování pro návštěvy.

Na Vysočině teď využívá pobytové sociální služby všech zřizovatelů zhruba 3400 lidí. Jedná se o domovy seniorů a další zařízení pečující například o lidi se zdravotním postižením nebo s chronickým duševním onemocněním. Stará se o ně 2788 pracovníků. Z nich projevilo zájem o očkování proti covidu-19 zatím 1781.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNUSA

Štítky vakcína, očkování, sociální, koronavirus, covid, správa, Vysočina, Kraj Vysočina, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji je očkovaných 70 procent zájemců ze sociálních zařízení. Počet nakažených pracovníků klesá | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.