Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Očkovací centrum v Havlíčkově Brodě nově funguje 7 dní v týdnu. Vakcínu dostalo zhruba 5 tisíc lidí

Nyní už sedm dní v týdnu funguje očkovací centrum v Havlíčkově Brodě, které se nachází v budově onkologie. Největší skupinou, která se zde očkuje, jsou senioři 80+.

Očkovací centrum Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvková organizace (NHB) pro veřejnost lidé najdou v budově Onkologie č. 12 - II. nadzemní podlaží. Pro vstup lidé použijí hlavní vchod od parku. V případě potřeby - pro imobilní osoby - se bezbariérový vchod nachází v pravé část budovy. Více informací o očkovacím centru a očkování naleznete na webu.  

„V týdnu od 1. do 7.3.2021 naočkujeme přes 400 zájemců, převážně z řad veřejnosti. Aktivní je též výjezdní očkovací tým, který očkuje přímo v domovech pro seniory a domovech s pečovatelskou službou. Rozšíření dnů pro očkování bylo možné s větší dodávkou vakcín. K dnešnímu dni naši zdravotníci naočkovali cca 5 tisíc osob. S očkováním zdravotníků jsme začali 2.1.2021, s očkováním veřejnosti pak 22.1.2021,“ jmenuje Petra Černo, mluvčí havlíčkobrodské nemocnice.

Uvedené zdravotnické zařízení též od března loňského zajišťuje odběrové místo na Rozkošské ulici pro testování na covid-19, které je nepřetržitě v provozu. V centru za den otestují okolo 250 pacientů PCR testy nebo antigenními testy.

„Počty pozitivních výsledků aktuálně opět narůstají. Denně se pohybují kolem 100 nových případů. Taktéž počet hospitalizovaných pacientů s Covid-19 roste, přičemž jsou plně vytíženy kapacity oddělení ARO a interní JIP, kam jsou umístěni pacienti ve vážném stavu,“ dodává mluvčí Černo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek, Nemocnice Havlíčkův Brod

Štítky očkování, centrum, Havlíčkův Brod, provoz, koronavirus, covid, očkovací centrum, pacient, Nemocnice Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum v Havlíčkově Brodě nově funguje 7 dní v týdnu. Vakcínu dostalo zhruba 5 tisíc lidí | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.