Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Třešťská poliklinika spouští očkovací centrum II. typu. Vakcínu by tam mohlo dostat denně až 150 lidí

V Třešti na Jihlavsku se v pondělí 1. března otevírá takzvané očkovací centrum II. typu. Nacházet se bude v místní poliklinice na Palackého ulici.

Nejde o velkokapacitní očkovací centrum, které na Vysočině funguje například už v Pelhřimově a během března začne fungovat třeba i v Hruškových Dvorech. Jak řekl redakci Drbny chirurg Jiří Rohovský, který na uvedené poliklinice provozuje soukromou praxi, očkovací centrum by denně mohlo naočkovat 100 až 150 lidí.

Poliklinika Třešť 

Vakcinační centrum je umístěno v 1. patře Polikliniky Třešť, k dispozici je výtah. Zaparkovat mohou lidé přímo na parkovišti u polikliniky, případně u nedalekého supermarketu.

V kulturním domě Máj v Pelhřimově dnes zahájilo provoz první očkovací centrum mimo krajské nemocnice na Vysočině. Očkování proti covidu-19 v něm dnes dostane 159 lidí. První přišli už před 8. hodinou. Zdravotníci pelhřimovské nemocnice je budou...

„Registrace k samotnému očkování bude probíhat prostřednictvím centrálního rezervačního systému Ministerstva zdravotnictví České republiky. Erudované zdratovní sestry budou očkovat zatím zájemce starší 80 let. Naše očkovací centrum navíc bude nabízet i možnost vyjíždět se sanitkou třeba k imobilním pacientům,“ doplnil lékař Jiří Rohovský.

Centrum bude fungovat od pondělí do pátku od 7:00 do 15:30. „O víkendu bychom nezajistili personál, navíc nejsou vakcíny ani stříkačky. Vše sháníme, kde se dá,“ dodává Rohovský.

Co si vzít s sebou na očkování

  • průkaz na ověření totožnosti (občanský průkaz, řidičský průkaz, pas)
  • průkaz pojištěnce
  • dotazník před očkováním proti onemocnění COVID-19 
    (nutné vyplnit nově pro každou očkovací dávku)
  • záznam o provedené aplikaci očkovací látky proti onemocnění COVID-19 
    (nutné vyplnit nově pro každou očkovací dávku)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík, Poliklinika Třešť

Štítky Třešť, poliklinika, očkování, vakcína, koronavirus, covid, očkovací centrum, okres Jihlava, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Kraj Vysočina, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třešťská poliklinika spouští očkovací centrum II. typu. Vakcínu by tam mohlo dostat denně až 150 lidí | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.