Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Babiš vyzval Prymulu k rezignaci. Pokud neodstoupí, hodlá ho odvolat

, aktualizováno 23. října 2020, 11:22

Premiér Andrej Babiš (ANO) požádal ministra zdravotnictví Romana Prymulu (ANO) o rezignaci z návštěvu restaurace v době, kdy musí být kvůli vládním nařízením uzavřené. Pokud tak neučiní, hodlá ho odvolat. S informací přišel na dnešní tiskové konferenci, kterou svolal mimořádně.

Podle Blesku dorazil Prymula do restaurace Rio´s ve středu před 22:00. Z podniku poté vycházeli další lidé, ministr odešel okolo 23:30. List uvedl, že Prymula si roušku nenasadil nejen při nastupování do auta, kdy mu řidič držel dveře, ale ani poté ve voze.

Faltýnek z podniku vyšel ještě asi o hodinu později, uvedl Blesk. Odjel autem, ale za nějaký čas se znovu vrátil a byl před restaurací s jejím majitelem Raimundem Špundou. Oba muži se bavili, ani jeden z nich neměl nasazenou roušku. Restaurace Rio´s na svém webu uvádí, že je kvůli nařízení vlády momentálně zavřená.

Prymula s k samotné návštěvě restaurace vyjádřil v pátek ráno v rozhovoru pro týdeník Respekt. Za chybu má to, že neměl roušku, když nasedal po návštěvě restaurace do auta. Myslí, že toho zas tolik neprovedl. Do restaurace nejel za účelem stravování, ale kvůli urgentnímu jednání.

"Myslím, že jsem toho zas tolik neprovedl. Předevčírem jsem na ministerstvu seděl do 21:30, pak jsem byl pozván na úřední schůzku vzhledem k tomu, že další den už mělo být omezení pohybu. Na schůzku jsem dorazil někdy kolem půl desáté. Není pravdou, že bych tam vstupoval bez roušky. V autě jsem byl s rouškou a do salonku, kam jsem byl v pozván, jsem přišel s rouškou," řekl Respektu Prymula.

Zároveň ale poznamenal, že účastníci většinově po dobu schůzky roušky na obličeji neměli, protože konzumovali nápoje, například kávu. Nechtěl prozradit, kdo kromě Faltýnka se schůzky zúčastnil.

Na dnešní tiskové konferenci Andrej Babiše řekl, chování ministra nelze řešit jinak než odstoupením. "Takováhle věc je absolutně neomluvitelná," uzavřel.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Prymula, restaurace, rezignace, Roman Prymula, Andrej Babiš, rouška, ANO 2011, návštěva, Blesk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babiš vyzval Prymulu k rezignaci. Pokud neodstoupí, hodlá ho odvolat | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.