Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina má rekordní denní nárůst počtů lidí s pozitivním testem

Za uplynulých 24 hodin přibylo na Vysočině 371 dalších případů nemoci covid-19. Je to největší denní nárůst od začátku pandemie. Rekord z úterý byl překonán o 21 nemocných. Hygienici také v kraji zaevidovali další úmrtí v souvislosti s koronavirem, od začátku pandemie už pětačtyřicáté. Vyplývá to z údajů na webu krajské hygienické stanice.

„Nová typická ohniska, bych řekl, nejsou. Na Třebíčsku je trochu zasažený systém sociální péče, je to LDN v Moravských Budějovicích, domov v Koutkově ulici v Třebíči a máme další dvě zařízení v Myslibořicích a ve Velkém Újezdě. Ve všech ale ještě probíhá šetření, čísla mohou vyskočit,” řekl Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice.

Na Třebíčsku dnes přibylo 101 nemocných. Nejméně nových případů v kraji, 36 nemocných, dnes potvrdili hygienici na Havlíčkobrodsku.

„Ta situace není dobrá, Kraj Vysočina má za týden nárůst víc než 1600 lidí (nemocných)," řekl dnes náměstek hejtmana pro zdravotnictví Vladimír Novotný po jednání krizového štábu kraje. Předchozí týdenní nárůst byl podle něho asi poloviční.

Od začátku pandemie na Vysočině onemocnělo koronavirem 5623 lidí, 2524 lidí se z covidu-19 vyléčilo.

Foto Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky ČR, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, pandemie, Krajská hygienická stanice, okres Třebíč, Jiří Kos, Třebíč, Moravské Budějovice, Vladimír Novotný, Myslibořice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má rekordní denní nárůst počtů lidí s pozitivním testem | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.