Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vysočina má rekordní nárůst nemocných s covidem-19. Za čtvrtek přibylo 127 nových případů

Hygienici za čtvrtek na Vysočině zaevidovali 127 nových případů nemoci covid-19. Je to nejvyšší denní nárůst od začátku pandemie. V kraji se nyní léčí 587 lidí. Vyplývá to z údajů krajské hygienické stanice platných k 18:15.

Nejvíc, o 42, stoupl počet nemocných na Třebíčsku. Kvůli prokázané nákaze u pracovníků dnes v Třebíči zavřeli turistické informační centrum v Zadní synagoze, synagogu, i sousední Dům Seligmanna Bauera a expozici Děti Antonína Kaliny. V sobotu se tam neuskuteční plánované Dny evropského dědictví. Provoz bude obnovený 26. září. „Ostatní třebíčská infocentra a památky zůstávají v provozu bez omezení," uvedla v tiskové zprávě mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisová.

Podle hejtmana Jiřího Běhounka už hygienici na Vysočině rozšíření nákazy hodnotí jako komunitní přenos, u kterého téměř nelze zjistit zdroj. Kraj ale zatím nebude přijímat žádná mimořádná opatření. Hejtman to řekl po včerejším jednání bezpečnostní rady kraje, která znovu zasedne v pondělí.

Od začátku pandemie se v kraji nakazilo 1443 lidí, 21 osob pozitivně testovaných na covid-19 zemřelo. Podstatná část z nich byla klienty některého z domovů pro seniory či Alzheimercentra v Jihlavě.

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky koronavirus, COVID-19, Vysočina, Kraj Vysočina, Krajská hygienická stanice, Antonín Kalina, Dny evropského dědictví, Jiří Běhounek, Třebíč, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má rekordní nárůst nemocných s covidem-19. Za čtvrtek přibylo 127 nových případů | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.