Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V humpoleckém domově pro seniory zemřel další klient s covidem. 21 tříd je v karanténě

V humpoleckém domově pro seniory, kde se rozšířil koronavirus, zemřel další jeho klient pozitivně testovaný na covid-19, řekl Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice. Podle ředitele domova Petra Vaňka je to čtvrté úmrtí mezi 25 nemocnými klienty. Domov má také 19 nemocných pracovníků a s jeho chodem pomáhá od 9. září armáda.

V třebíčském domově pro seniory, který stejně jako ten humpolecký zřizuje Kraj Vysočina, je situace stabilní. Nemocný zůstává jeden klient a tři pracovníci. V pátek byly odebrány testy dalším 62 klientům a 33 zaměstnancům. Podle ředitelky Heleny Chalupové měli všichni výsledky negativní.

Větším ohniskem je podle Kose také Rehabilitační ústav v Chotěboři, kde je 12 nemocných včetně sedmi zaměstnanců. „Jinak jsou to případy rozptýlené, nemáme žádné nové ohnisko," řekl Jiří Kos.

Na Vysočině se nyní z covidu-19 léčí 463 lidí. Kvůli koronaviru prokázaného u žáků či učitelů je v kraji v karanténě 21 školních tříd.

Autoři | Foto Dům seniorů v Humpolci

Štítky koronavirus, COVID-19, úmrtí, sociální, Vysočina, domov pro seniory, Jiří Kos, Petr Vaněk, Krajská hygienická stanice, Kraj Vysočina, Chotěboř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V humpoleckém domově pro seniory zemřel další klient s covidem. 21 tříd je v karanténě | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.