Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Koronavirem onemocnělo za týden 70 lidí z kraje. Alzheimercentrum zrušilo mimořádná opatření

Na Vysočině se od začátku koronavirové epidemie nakazilo 575 lidí. Za poslední týden přibylo 70 nemocných. O týden dřív bylo v kraji potvrzeno 57 nových případů nemoci covid-19. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle trvalého bydliště. V jihlavském Alzheimercentru mohla být ukončena mimořádná opatření, vyšší výskyt nemocných evidují hygienici na Třebíčsku a Havlíčkobrodsku.

V jihlavském Alzheimercentru, kde dřív onemocnělo 60 lidí včetně personálu, už byla zrušena mimořádná opatření, řekl Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice. Zařízení podle něj ale dál používá roušky, nepřijímá nové klienty a volnou kapacitu nechává pro případ, že by bylo nutné znovu oddělovat infekční pacienty.

Na Třebíčsku onemocnělo od začátku srpna koronavirem asi 30 lidí. Část nemocných souvisí s rozšířením nemoci ve firmě vyrábějící obuv. „Ale je tam třeba i paní, která se vrátila z Polska," řekl Jiří Kos.

Zrušený den otevřených dveří 

V karanténě je také 20 zaměstnanců Nemocnice Třebíč, testy ale zatím u nikoho z nich covid-19 nepotvrdily, řekla mluvčí nemocnice Jitka Mácová. V nemocnici platí zákaz návštěv, zrušený byl i den otevřených dveří plánovaný na 5. září. Na Třebíčsku podle hygieniků od začátku pandemie onemocnělo 74 lidí, na Havlíčkobrodsku 173. Onemocněla i část zaměstnanců úřadu v Ledči nad Sázavou. Úřad v pondělí výrazně omezil svůj provoz. Mimořádná opatření tam podle Kose hygienici zatím nechystají.

Na Vysočině se nyní s covidem-19 léčí 113 lidí. V souvislosti s koronavirem zemřelo v kraji 13 lidí, většinou klientů jihlavského Alzheimercentra nebo domova v Břevnici na Havlíčkobrodsku, kde se koronavirus rozšířil v březnu.

V Česku se od začátku pandemie do dneška potvrdila nemoc covid-19 u 21 045 lidí, vyléčilo se už 15 886. V souvislosti s touto nemocí zemřelo 406 lidí.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 173
Jihlavsko 178
Pelhřimovsko 39
Třebíčsko 74
Žďársko 79
Celkem 543
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 417
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 13

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 20.8.2020 18:15

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, COVID-19, Vysočina, Kraj Vysočina, nemoc, okres Havlíčkův Brod, okres Třebíč, Jiří Kos, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Nemocnice Třebíč, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirem onemocnělo za týden 70 lidí z kraje. Alzheimercentrum zrušilo mimořádná opatření | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.