Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zdravotní sestra z ICSS v Jihlavě má potvrzený covid-19. Znovu platí zákaz návštěv

Město Jihlava zavádí od dnešního dne zákaz návštěv na pobytové odlehčovací službě a na Domově pro seniory na Lesnově. Ke stejnému kroku přistoupila také jihlavská nemocnice. Důvodem je jedna ze zdravotních sester Integrovaného centra sociálních služeb (ICSS) z Domácí zdravotní péče, která je pozitivní na nemoc covid-19.

Další dvě ze sester vykazují příznaky onemocnění a další (bez příznaků) byla preventivně ponechána v karanténě. „Podle informací krajské hygienické stanice jde o vazby na Větrný Jeníkov,“ doplnil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

U všech sester budou dnes provedeny testy PCR. Výsledky a další podrobnosti by měla hygienická stanice zveřejnit dnes odpoledne. Některé z pacientek ICSS s lehčím průběhem nemoci ležely s pozitivním testem v nemocnici. „Naše ICSS dává dohromady seznamy pacientů, které zdravotní sestry z domácí péče navštívily. U těch budou z preventivních důvodů rovněž provedeny testy,“ doplnil Daněk s tím, že krajská hygienická stanice by měla znát výsledky testů mezi 15.-16. hodinou.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky koronavirus, COVID-19, test, pozitivní, nemocnice, ICSS, Jihlava, zdravotní sestra, Lékárenský komplex Jihlava, Krajská hygienická stanice, Větrný Jeníkov, návštěva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotní sestra z ICSS v Jihlavě má potvrzený covid-19. Znovu platí zákaz návštěv | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.