Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Testy prokázaly covid-19 u druhého pracovníka dukovanské elektrárny

Testy prokázaly u druhého pracovníka jaderné elektrárny v Dukovanech nákazu koronavirem. První případ byl potvrzen ve středu. V elektrárně kvůli tomu platí hygienická opatření včetně nošení roušek. Další testování bude pokračovat, řekl Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice.

„Z té party, která byla testovaná, to všude bylo dobré, akorát tady ten se tam našel, ale testování ještě bude pokračovat. V úterý ráno už by výsledky měly být," řekl Jiří Kos.

Pracovník z dukovanské elektrárny má koronavirus. Plánované akce jsou zrušené

Vysočina má aktuálně pět potvrzených nákaz koronavirem. Jedním z nich je pracovník dukovanské jaderné elektrárny. Jde o technického zaměstnance administrativy, nestýká se se směnovými pracovníky.

V úterý podle něho budou zřejmě známé i výsledky testů ve Větrném Jeníkově, kde je další nový případ covidu-19 na Vysočině. Podle informací na webu obce, je ve Větrném Jeníkově víc lidí, kteří mají některé z příznaků připisovaných koronaviru. Odběry se budou nabírat během dneška. V obci byla znovu zavedena povinnost nosit roušky a dodržovat rozestupy, do odvolání je uzavřená knihovna, obecní úřad, hostinec nebo pošta Partner. Obchody zůstaly otevřené.

Větrný Jeníkov hlásí nakaženého koronavirem, do odvolání je povinné tam nosit roušky

Větrný Jeníkov oficiálně potvrdil pozitivní případ onemocnění covid-19, osob, které vykazují příznaky nemoci, je však více. I z toho důvodu je do odvolání v katastru městyse povinné nošení roušek a dodržování rozestupů.

Od začátku pandemie se podle ministerstva zdravotnictví nakazilo novým typem koronaviru 198 lidí s trvalým bydlištěm na Vysočině, 179 se jich vyléčilo a čtyři pozitivně testovaní zemřeli.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 99
Jihlavsko 17
Pelhřimovsko 3
Třebíčsko 36
Žďársko 42
Celkem 197
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 184
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 4

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 6.7.2020 9:15

Autoři | Foto cez.cz

Štítky koronavirus, energie, jaderná, Dukovany, COVID-19, Jiří Kos, Krajská hygienická stanice, Kraj Vysočina, Větrný Jeníkov, elektrárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy prokázaly covid-19 u druhého pracovníka dukovanské elektrárny | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.