Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Vysočině v posledních třech dnech nepřibyli nemocní s covid-19. Uzdravilo se 158 lidí

Na Vysočině v posledních třech dnech nepřibyl žádný případ nemoci covid-19. Krajští hygienici ve stejné době potvrdili vyléčení dalších tří lidí. Od začátku pandemie se v kraji nákaza potvrdila u 182 lidí, uzdravilo se jich celkem 158. Pacientů s covidem-19 je tak nyní na Vysočině 24. Vyplývá to z údajů, které dnes po 9:15 zveřejnila krajská hygienická stanice.

V posledních 24 hodinách nechali hygienici v kraji testovat 129 lidí. Počet pacientů se na Vysočině naposled zvýšil v neděli 17. května, kdy byl potvrzený jeden nový případ z Třebíčska. Předchozí nový případ oznámili hygienici 13. května.

Novým koronavirem se na Vysočině nakazilo nejvíc lidí na Havlíčkobrodsku, onemocnělo jich tam 96. Naopak na Pelhřimovsku byla nemoc covid-19 zjištěná pouze u dvou obyvatel. Od začátku pandemie zemřeli na Vysočině čtyři lidé s touto nákazou.

Podle ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle trvalého bydliště, onemocnělo koronavirovou infekcí 182 lidí z Vysočiny. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel připadá v tomto kraji 35 až 36 zjištěných nákaz, třetí nejnižší podíl mezi kraji v Česku. Jen mírně nižší podíl je v Královéhradeckém kraji. V Jihočeském kraji, kde je situace nejpříznivější, připadá na 100 tisícobyvatel přibližně 28 lidí se zjištěným covidem-19.

V Česku se zatím onemocnění covid-19 prokázalo u 8698 lidí, vyléčených je 5818. V souvislosti s nemocí zemřelo 304 lidí.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 96
Jihlavsko 12
Pelhřimovsko 2
Třebíčsko 34
Žďársko 38
Celkem 182
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 158
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 4

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 21.5.2020 9:15

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Vysočina, nákaza, hygienici, Kraj Vysočina, COVID-19, nemoc, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, okres Třebíč, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině v posledních třech dnech nepřibyli nemocní s covid-19. Uzdravilo se 158 lidí | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.