Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Vysočině se dnes nepotvrdil žádný nový případ koronaviru

Na Vysočině se dnes neprokázal žádný nový případ nemoci covid-19. Nákaza se dosud v tomto kraji podle webu krajské hygienické stanice potvrdila u 156 lidí. Vyléčilo se jich sedm, tři lidé v souvislosti s touto nákazou zemřeli.

Nejvíc lidí nakažených koronavirem zůstává v kraji na Havlíčkobrodsku, kde byla nemoc potvrzená u 78 lidí. V tomto okrese teď platí karanténa pro domov seniorů v Břevnici.

Podle ministerstva zdravotnictví, které eviduje nakažené podle místa trvalého pobytu, je z Vysočiny 159 nemocných. Na každých 100 000 obyvatel tohoto kraje tak připadá 31 lidí s prokázanou nemocí covid-19. V Praze, kde je v Česku nejvíc nakažených, jich je na 100 000 obyvatel téměř 105.

V Česku za dnešní den přibylo 50 potvrzených případů nákazy koronavirem, celkem podle ministerstva zdravotnictví k 17:30 onemocnělo 5952 lidí. O víkendu ale obvykle přibyde méně případů, protože i testů se dělá méně. Počet zemřelých s nákazou stoupl od rána o šest, celkem zemřelo v nemocnicích 138 pacientů. Ministerstvo zdravotnictví eviduje 464 uzdravených.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 78
Jihlavsko 11
Pelhřimovsko 2
Třebíčsko 28
Žďársko 37
Celkem 156
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 7
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 3

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 12.4.2020 18:15

Foto Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky ČR, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, nemoc, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, okres Havlíčkův Brod, Praha, Břevnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se dnes nepotvrdil žádný nový případ koronaviru | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.