Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Novoměstská nemocnice uzavřela část oddělení. Jedna sestra má prokázaný koronavirus

Jedna ze sester nemocnice v Novém Městě na Moravě je pozitivní na koronavirus. Část interního oddělení je v karanténě. Na Vysočině je celkem 26 potvrzených případů nákazy nemoci COVID-19.

„Kvůli kontaktu s nemocnou, která je v domácím léčení, jsou z novoměstské nemocnice v karanténě dva lékaři a 13 nelékařských pracovníků," řekla mluvčí nemocnice Tamara Pecková. Zdravotničtí pracovníci, kteří byli se sestrou v kontaktu od středy do pátku, už byli testováni, ostatní personál bude testován v pořadí, které doporučí Krajská hygienická stanice. Chod oddělení podle Peckové zajišťuje personál, který se se sestrou nepotkal.

Oddělení bylo dezinfikované, pacienti, u nichž to stav dovoloval, byli propuštění domů. „Rodinní příslušníci ani propuštění pacienti nemusí mít z onemocnění COVID-19 strach, celý minulý týden náš personál používal předepsané ochranné pomůcky, takže riziko přenosu nákazy je minimální,“ řekla epidemiologická sestra nemocnice Šárka Vidergotová.

Z aktuálně 26 pozitivně testovaných se 16 nachází na Havlíčkobrodsku, po čtyřech případech hlásí Jihlavsko a Žďársko, okres Třebíč dva. Pelhřimovsko zatím zůstává koronavirem nedotčeno.

Celkově je v České republice V ČR bylo dosud provedeno 22 600 testů a nákaza se potvrdila u 1497 lidí. Deset lidí se vyléčilo, pět lidí zemřelo. 

Potvrzené nákazy na Vysočině

Havlíčkobrodsko 16
Jihlavsko 4
Pelhřimovsko 0
Třebíčsko 2
Žďársko 4
Celkem 26

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Vysočina, COVID-19, nemocnice, infekční onemocnění, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě, Krajská hygienická stanice, Česko, okres Havlíčkův Brod, okres Jihlava, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novoměstská nemocnice uzavřela část oddělení. Jedna sestra má prokázaný koronavirus | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.