Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hygienici na Vysočině potvrdili patnáctý případ koronaviru. Jde o ženu z Jihlavska

Na Vysočině dnes přibyl 15. případ nemoci COVID-19. Podle Aleny Dvořákové, ředitelky protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina, je nakažený člověk z Jihlavska. Nejvíc nemocných zůstává na Havlíčkobrodsku, kde je 11 případů. V obci Kynice, která je od pondělí uzavřená, stále čeká na výsledky testů 41 lidí.

Tři nemocní jsou na Ždársku. Ohniskem nákazy na Havlíčkobrodsku se stala oslava v Kynicích. Oslavy MDŽ se tam 7. března účastnil člověk z Prahy, který byl následně na nemoc pozitivně testován. První nemocné, kteří se nakazili v Kynicích, oznámili hygienici v pondělí.

Podle webu obce Kynice bylo dnes ráno v obci 85 lidí, 49 z nich má nařízenou karanténu kvůli tomu, že byli v kontaktu s nakaženými nebo s nimi žijí ve společné domácnosti. V obci jsou potvrzení dva nemocní.

Myslím, že Německo dost zaspalo, říká Jihlavačka bydlící ve Stuttgartu

Celý svět nyní řeší jedno velké téma – koronavirus. Každá země má svá opatření, někde jsou dost striktní, někde i na kritický stav asi ne dostatečná. Jak je to v jednom z našich sousedních států – v Německu? Drbna získala exkluzivní výpověď...

V úterý v Kynicích odebrali zdravotníci vzorky na koronavirový test 41 lidem. Jejich výsledky ještě Dvořáková nemá k dispozici.

V České republice je nyní potvrzeno 995 nemocných, šest z nich se vyléčilo. Nejvíc případů má Praha, nejméně nakažených je v Libereckém kraji. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, zdraví, Jihlavsko, Kraj Vysočina, okres Jihlava, Kynice, Alena Dvořáková, okres Havlíčkův Brod, Krajská hygienická stanice, Praha, Česko, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici na Vysočině potvrdili patnáctý případ koronaviru. Jde o ženu z Jihlavska | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.