Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ruda měl být postavou, co udělá dvě scénky. Vydržel jedenáct let, říká Michal Kavalčík

Když se řekne Michal Kavalčík, většině z vás se nejspíš vybaví nepřehlédnutelný Ruda z Ostravy. Jeho role bavila televizní diváky i rádiové posluchače jedenáct let, v roce 2016 ale jednačtyřicetiletý herec, zpěvák a moderátor začal opět vystupovat pod svým skutečným jménem. A právě Michal Kavalčík byl hostem prosincové Talk show Martina Krause v pražském Divadle Na Prádle.

Michale, ptá se Tě na to asi každý, proč skončil Ruda?

Bylo to už jedenáct let a to je dlouho. Trošku vám z toho potom hrabe. Ruda měl už jedenáct zářezů, změnila se nálada ve společnosti a tak byl asi nejvyšší čas.

Jak vlastně Ruda vznikl?

Hodně nečekaně pro kanál HBO. Měla to být postavička, která udělá dvě scénky. Pak se natáčelo ještě na podzim, tak jsem kývl na to, že se udělají ještě dvě scénky. A tak to šlo dál. Přišel X-Factor, tam mě kamarádi vyhecovali, abych udělal ty bubínky a tak se to nabalovalo, až z role, kterou jsem začal ve třiceti, byl jednačtyřicetiletý týpek, který si hraje na mladého. Postupem času se tam začala objevovat pneumatika a tak nastal správný čas, kdy byl Ruda tak nějak na pomyslném vrcholu.

Jak se Ruda rozloučil s veřejností?

Jedním videoklipem. Od té doby mě živí přítelkyně (smích).

O vás je známo, že to s vámi přítelkyně nemá v jednom ohledu lehké, že?

Ano. Já když někam přijedu, třeba na hotel, tak musím zjistit, co tam takzvaně svítí. Takže si lehnu a vidím, televize – červená dioda, satelit – modrá dioda. Prostě dokud to nevytáhnu ze zásuvky, neusnu. V ten moment už je moje přítelkyně úplně na nervy.

S tím musíte mít spojeno spoustu historek…

To je pravda. Jednou jsem takhle vypojil všechno, co svítilo a najednou slyším ledničku. Znáte hotelovou ledničku, ne? Ta je zabudovaná ve skříni, takže hledáš sedm minut ten kabel. Musíš rozsvítit, takže přítelkyně má už mdloby. Když jsem to dělal poprvé, tak to chtěla dokonce natočit.

DALŠÍ M.K. SHOW: 23. února od 19:30 ve vratislavickém kulturním centru 101010

Asi ještě extrémnější historka je z návštěvy u Miloše Knora v Rudolfově u Českých Budějovic. Představte si léto, venku 35 stupňů, cvrčci… Ty bohužel nevypnete. No nic, ležíme a najednou takové slabé pípání. V místnosti jsem všechno povypínal a nic. Tak hledám dál. Koukám z balkonu a najednou vidím na sousedově zahradě plašič krtků. V ten moment jsem už věděl, že dokud to nevypnu, neusnu. Tak jsem tam v těch trenclích přelezl plot, odšrouboval kryt a vypojil kabel. Pomalu přelézám zpět a do zad slyším opět ten zvuk rušičky. Zkrátím to… Bylo jich tam dvanáct.  Přítelkyně tak koukala z okna, jak chodím po té zahradě a odpojuji jednu rušičku za druhou. Historka končí tak, že kolem půl třetí ráno ulehám do postele, a opět slyším to pípání. Zapomněl jsem tam jednu, poslední!


M.K. Show je charitativní a zábavná Talk show, která nejen baví diváky, ale také přispívá tam, kde je to potřebné. Například lidem v těžké životní situaci, handicapovaným či onkologicky nemocným dětem i dospělým. Show se koná jednou za měsíc v Kulturním centru 101010 ve Vratislavicích (Liberec) a v Divadle Na Prádle (Praha). Mezi hosty, kteří přijali pozvání, patří například Michal Malátný, Saša Rašilov, Ruda Z Ostravy, Martina Pártlová, Martin Dejdar, Kazma, Ewa Farná, Honza Musil, Lukáš Langmajer, Láďa Hruška, Matěj Ruppert, ATMO music a další. Více na www.mkshow.cz.

Autoři | Foto Lukáš Kvapil

Štítky Michal Kavalčík, Divadlo Na Prádle, Martin Krause, Ostrava, HBO, Ewa Farna, Martin Dejdar, Saša Rašilov mladší, Honza Musil, Michal Malátný, Miloš Knor, Martina Pártlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruda měl být postavou, co udělá dvě scénky. Vydržel jedenáct let, říká Michal Kavalčík | Život a styl | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.