Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Podnikatelka Linda Navrátilová: Můj projekt se zaměřuje na podporu turismu v Třebíči

Šestatřicetiletá Linda Navrátilová vyhrála se svým projektem Czech Jewish Experience (volně přeloženo jako Česko-židovský zážitek, pozn. redaktora) 1. místo v soutěži Rozjezdy pro Kraj Vysočina. Vystudovala pedagogiku, poté pracovala jako personalistka a má bohaté zkušenosti z oblasti turismu z Evropy, Ameriky i Asie. Mezi její záliby patří cestování, poznávání jiných kultur, historie a také organizování různých aktivit, takže na mateřské dovolené dala všechny své záliby dohromady a začala podnikat v cestovním ruchu.

Vyhrála jste krajské kolo soutěže "Rozjezdy", kterou každoročně pořádá společnost T-Mobile. Prosím, představte nám váš úspěšný projekt?

Můj projekt Czech Jewish Experience se zaměřuje na podporu turismu v Třebíči. Vycházím z toho, že Třebíč je krásné historické město se třemi UNESCO památkami, kterými jsou židovská čtvrť, židovský hřbitov a bazilika Sv.Prokopa. Chtěla jsem, aby si turisté z našeho města neodváželi jen znalost letopočtů, ale aby u nás něco zajímavého zažili. Proto jsem připravila originální balíčky, díky kterým se návštěvníci seznámí například s židovskou kulturou, upečou si vlastní židovské pečivo, zatancují židovské tance, ochutnají židovské jídlo nebo české košer víno. Zkrátka, budou mít zážitek!

Kdy a jak ten nápad vznikl?

Když cestuji, sama vyhledávám místa a zážitky, které nejsou v průvodcích. Prostě chci zažít něco speciálního. A právě tuto šanci jsem chtěla dát i návštěvníkům Třebíče.  Nápad v hlavě nosím v různých variantách asi 15 let. Před třemi lety jsem nastoupila na mateřskou dovolenou a začala projekt rozvíjet. Teprve však minulý rok dostal konkrétní podobu.

Jste tedy rodačka z Třebíče?

Rodačka nejsem, pocházím z Hradce Králové a do Třebíče jsem se vdala. Možná právě proto vidím místní nádherné památky „čerstvýma“ očima .

Vaše služby převážně využívají zahraniční turisté, nebo i domácí klientela?

Původně jsem se zaměřila na cizince. Domnívala jsem se, že právě zahraniční turisté ocení možnost koupit si ucelený program, kdy se s Třebíčí seznámí netradiční formou a budou mít stálého průvodce. Ale zatím je opak pravdou. Převažují hosté z Čech. Zážitkový balíček kupují například jako dárek.

Vnímáte nějaký zásadní rozdíl mezi domácími a zahraničními turisty?

Zatím nemám reálnou zkušenost .

Máte nějakou milou vzpomínku na své začátky, na svého prvního klienta?

Mám vzpomínku na úplně první hosty. Celá nervózní jsem je očekávala a měla na minuty rozplánované aktivity, které jsme měli stihnout. K mému překvapení jsme ale program nezačali prohlídkou synagogy, ale návštěvou cukrárny a vychutnáním si kubánského doutníku. Časová agenda se mi okamžitě zhroutila. Ihned jsem pochopila, jak flexibilní budu muset při svém podnikání být. Vše nakonec dobře dopadlo a dodržela jsem svou zásadu, že host musí mít především příjemný zážitek!

Jaké to je být začínající podnikatelka v Čechách?

Popravdě se mi to nezdá nějak náročné. Jen se člověk musí naučit orientovat v nových formulářích, úřadech a povinnostech. V tom se někdy ztrácím, ale beru to jako výzvu rozšířit si obzory. Zároveň se ale trochu bojím, z jakého úřadu mi přijde první upomínka, že jsem něco zapomněla zaplatit či dodat.

Jak se vám daří skloubit práci a rodinu?

Projekt Czech Jewish Experience mám jako svého koníčka, moc mě baví. Protože mám dvě malé děti, řeším vše po večerech, a to je někdy únavné. Když přijedou hosté, hlídají děti babička s dědečkem. Nebýt jich, asi bych si „rozjezd“ svého podnikání musela rozmýšlet.

A jaké máte plány do budoucna?

Chtěla bych rozšířit zážitkové aktivity do takové míry, abych je mohla nabízet během celého roku a nejen v sezóně, a také je nabízet turistům z různých zemí. Původně jsem se chtěla zaměřit za anglicky mluvící návštěvníky, nyní ale vidím velký potenciál například v návštěvnících z Rakouska, Německa a Polska. Ale musím postupně.

Přeji hodně úspěchů ve vašem podnikání a děkuji za rozhovor.

Autoři

Štítky projekt, Třebíč, turismus, Evropa, Asie, Amerika, Kraj Vysočina, podnikání, T-Mobile, UNESCO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnikatelka Linda Navrátilová: Můj projekt se zaměřuje na podporu turismu v Třebíči | Život a styl | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.