Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Odjíždíte na dovolenou? Zabezpečte si dům, aby zloději neměli šanci

PR článek

Mnoho z nás si chce v létě užít moře, pláže a nějaký ten týden bez práce. Z domova budete pryč delší dobu, proto se nevyplatí podceňovat zabezpečovací systémy. Nyní je ještě čas udělat zlodějům čáru přes rozpočet.

Kudy to zloději nejčastěji zkouší?

Mnoho z nás předpokládá, že zloděj si uvědomuje, že dveře jsou zamčené a zkusí se do domu dostat třeba oknem. Obvykle jsou ale jeho první volbou právě vchodové dveře, které jsou pro profíka snadnou překážkou. Výjimkou jsou ovšem bezpečnostní dveře, se kterými si tak snadno neporadí.

V takovém případě opravdu raději zvolí okno či slabší dveře do zahrady. Vyplatí se proto pořídit ty s bezpečnostním sklem a vyztuženým rámem.

Alarm je stále velkým strašákem

Zlodějům dělá ovšem největší problém bezpečnostní systém, který je ideální volbou, jež vám pohlídá všechny vstupy a slabá místa jako okno do sklepa, garáž či střešní okna nejen když nejste doma, ale například i když spíte.

V každém případě volte takový alarm, který je připojen na pult centralizované ochrany (PCO), jež v případě narušení vyšle k domu zásahovou jednotku. Pachatel je zadržen přímo na místě, a vy o své věci jen tak nepřijdete. Tento způsob je rozhodně efektivnější, než chytit pachatele až po dokonání trestného činu. Pokud je navíc celý trestný čin verifikován kamerovým systémem, je k činu přivolaná i policie.

Samozřejmě existují i alarmy, které spustí sirény, ale nejsou napojené právě na PCO. V takovém případě je zavolání policie na vás, pokud jste doma, případně na sousedech a kolemjdoucích. Zvyšuje se ale tím riziko útěku pachatele.

Chytrá domácnost i s alarmem

Nejlepšími zabezpečovacími prvky jsou alarmy, kamery a detektory pohybu. Zajímavostí je, že všechny tyto části mohou být napojené na centrální jednotku, na kterou je napojená například i vaše chytrá domácnost.

Štítky dům, okno, poplašné zařízení

Odjíždíte na dovolenou? Zabezpečte si dům, aby zloději neměli šanci | Radilka | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.