Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bydlení ve vlastním v nedohlednu? Zkuste modulární stavby!

PR článek

Všechno kolem nás zdražuje a kdo si nepořídil vlastní bydlení doteď, ten má možná pocit, že se ho už nedočká nikdy. Úrokové sazby hypoték strmě letí vzhůru, zdražuje materiál i práce. Kdo nemá našetřeno, ten se může cítit beznadějně. Bydlení ve vlastním bylo tak blízko. Ještě to nevzdávejte a zkuste modulární stavby.

Modulární dům je alternativou zděných domů

Možná vás doteď nenapadlo, že existuje jiný než dřevěný nebo zděný dům a o modulární stavbě slyšíte prvně v životě. Na našem trhu je už několik firem, které je nabízí, určitě vás zajímá, o čem je řeč.

Modulární stavby na rozdíl od těch klasických z cihel, betonu, tvárnic nebo dřeva vznikají v hale, kde je modulární dům sestaven a po dokončení dopraven na pozemek. Tam se jednotlivé moduly usadí na předpřipravené betonové patky nebo zemní vruty a po ukotvení se napojí na inženýrské sítě.

Víte, že modulární domy se jako pasivní nebo nízkoenergetická stavba vyrábí v suchém prostředí výrobní haly, odkud se po několika měsících převeze na místo realizace?

Budoucí majitelé většinou mají možnost si svůj budoucí dům kdykoli prohlédnout, když pak dojde na převoz na místo stavby, jde to už velmi rychle. Z jednotlivých modulů si můžete poskládat stavbu ve tvaru písmene L nebo U, stejně tak můžete vsadit na čtvercové i patrové stavby. Díky možnosti umístit moduly na sebe ušetříte prostor na pozemku, kde může vyrůst malá zahrádka, terasa nebo třeba bazén.

Proč se rozhodnout právě pro modulární dům?

Modulární domy mají hned několik výhod. Tou asi největší je rychlost výstavby, následuje příznivá cena a také výběr z několika variant.

Modulární stavbu také můžete stavět postupně, začít klidně můžete s jedním nebo dvěma moduly, časem přidat další a postupně postavit patrový nebo dvougenerační dům.

A co dál? Nebo je to všechno? Ani náhodou! Modulární dům má celou řadu dalších výhod.

  • Modulární bydlení je pohodlné a s nízkými provozními náklady.
  • Je určený k celoročnímu bydlení.
  • Když se časem rozhodnete, že život ve městě není nic pro vás, rádi byste ho vyměnili za život na klidném venkově, nemusíte nutně řešit prodej domu nebo jeho pronájem a shánět nový. Modulární stavba se přestěhuje spolu s vámi.
  • Když se změní vaše požadavky na bydlení, není nic jednoduššího než stavbu rozšířit a přizpůsobit aktuálním potřebám.
  • Modulové domy se pyšní vysokou kvalitou a dlouhou životností.
  • Když dojde k poškození jednoho modulu, je možné modul vyměnit za nový.

Jak postupovat, když si modulární stavbu chcete pořídit?

Žádnou stavbu nepostavíte bez vhodného pozemku, u modulárních domů to platí dvojnásob. Na špatně přístupném místě, třeba v řadové zástavě, je prostě nepostavíte.

  • Musí jít o plochu určenou k bydlení.
  • Pozemek by měl být dostatečně velký.
  • Musí být určen k výstavbě samostatně stojícího rodinného domu.
  • Stavební úřad vám musí odsouhlasit, že na konkrétním místě můžete postavit právě modulární stavbu.
  • Pozemek by měl být dobře dostupný i pro těžkou techniku, která moduly na místo dopraví a bude je tam usazovat. O dopravu se postará kamion, o usazení na místo pak jeřáb.
I modulární domy lze financovat hypotékou

Další potěšující zpráva. Na modulární dům nemusíte mít nutně našetřeno 100 % částky, můžete ho, stejně jako jiné bydlení, financovat hypotékou. Jak říká Veronika Hegrová z Hyponamiru.cz:

„Modulové domy musí splnit stejné podmínky jako stavby postavené z klasických stavebních materiálů. Aby byl modulární dům pro banku akceptovatelnou zástavou, musí být pevně spojen se zemí, být zapsán v katastru nemovitostí a mít přiděleno číslo popisné či evidenční. Standardně musí být také napojen na inženýrské sítě, aby byl určen k trvalému bydlení, což je základní podmínka účelové hypotéky.“

Ohodnoť článek

Štítky dům, bydlení, pozemek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bydlení ve vlastním v nedohlednu? Zkuste modulární stavby! | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.