Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

3 zásady bezpečné půjčky

PR článek

Finanční půjčka vám může pomoci, ale také snadno rozhodí rodinné účetnictví. Víte, na co byste si měli dát pozor, na co je vhodné si půjčit peníze a kdy si rozhodně nepůjčovat? Postupujte podle našich 3 zásad, půjčujte si zodpovědně a vyhněte se nevýhodným nabídkám.

Finanční půjčka? Může se hodit, ale pozor na účel i smlouvu

Bezpečná půjčka se hodí pro chvíle, kdy znenadání potřebujete obnos, který nemáte našetřený. Je však velmi důležité, na co, za jakých podmínek a na jak dlouho si půjčujete. Na finančním trhu najdete bankovní i nebankovní společnosti zabývající se půjčkami, některé nabídky však mohou být nevýhodné. Jaké zásady dodržovat, chcete-li si půjčit peníze?

1. Nepůjčujte si na krátkodobé a zbytné účely

Půjčky využívejte jen na opravdu nutné věci, jako je např. nová pračka místo rozbité nebo nezbytná oprava auta, které potřebujete kvůli práci, vzdělání apod. Zároveň by mělo platit, že životnost pořízené věci nebo služby je delší než doba splácení. Rozhodně si nepůjčujte na dárky, dovolenou nebo kvůli pokrytí jiného dluhu.

2. Zvládnete půjčku bez problémů splácet?

O svých příjmech a výdajích byste si měli vést záznamy, buď v aplikaci, nebo postaru v sešitě. Takové domácí účetnictví vám prozradí, kolik utrácíte a zda zvládnete pohledávku bez problémů splácet. Pokud se každý měsíc dostáváte do minusu, omezte své výdaje nebo si najděte přivýdělek, abyste rozdíl dorovnali.

3. Neberte hned první nabídku, produkty mezi sebou porovnejte

Při půjčování peněz buďte obezřetní a nenechte na sebe tlačit. Dejte si čas na rozmyšlenou, promyslete si všechny možnosti a vyberte si půjčku s výhodnými podmínkami. Obecně bývají půjčky s nižším úrokem poskytovány v bance, vždy si však u nabídek porovnejte i RPSN, dobu splácení, možnost předčasného splacení a další smluvní podmínky. Zjistěte si také, jaká jsou pravidla v případě neschopnosti splácet (třeba během nemoci nebo po ztrátě zaměstnání) a jaké má důsledky pozdní zaslání splátky.

Půjčit si peníze není stigma, důležitý je hlavně účel, schopnost splácet a smluvní podmínky produktu. Pokud si vše pohlídáte, neměli byste mít problémy a svůj závazek snadno zaplatíte.

Ohodnoť článek

Štítky půjčka, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

3 zásady bezpečné půjčky | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.