Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ždár nad Sázavou chce získat mladé zubaře. Nabízí dotaci i půjčku

Radnice ve Žďáru nad Sázavou nabízí zubařům ve věku do 35 let dotaci na zřízení nové stomatologické ordinace nebo na převzetí již zavedené praxe. Nový dotační program v celkové výši 900 tisíc korun už schválilo městské zastupitelstvo. Město ho připravilo poprvé, řekl dnes novinářům místostarosta Josef Klement (KDU-ČSL). Mladým zubním lékařům město také nabízí bezúročnou půjčku do jednoho milionu korun.

Stomatologické ordinace jsou v tomto jednadvacetitisícovém městě přeplněné a neregistrují nové pacienty, podobná situace je v celém regionu. „My jsme si udělali stručnou analýzu. Na území města Žďár nad Sázavou v současnosti působí kolem 20 stomatologů, 60 procent z nich je nad 60 let," řekl Josef Klement.

Program podle něj cílí na mladé stomatology, kteří si zavádějí praxi, město s ním seznámilo i lékařské fakulty vzdělávající budoucí stomatology. Pokračování programu podle místostarosty záviset na výsledku letošního ročníku.

Žádosti do konce září

Žádosti o podporu v městském grantovém programu na podporu stomatologických služeb mohou lékaři posílat do konce letošního září. Jeden žadatel může dostat částku do 300 tisíc korun, již může použít na vybavení do nové nebo přebírané ordinace nebo na její stavební úpravy.

Bezúročnou půjčku splatnou do deseti let mohou zubní lékaři od města dostat, pokud splní stanovené podmínky. Mezi ně patří například povinnost do tří let registrovat nejméně 1500 pacientů trvale žijících ve Žďáru nad Sázavou. Podrobnosti jsou na webu města. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zubař, zdraví, půjčka, dotace, zubní lékař, Josef Klement, Žďár nad Sázavou, Sázava, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ždár nad Sázavou chce získat mladé zubaře. Nabízí dotaci i půjčku | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.