Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Aktuálně: Na Vysočinu dorazila vakcína AstraZeneca. Přišlo 4400 dávek

Kraj Vysočina je jedním ze tří regionů, kam byla zavezena první dodávka vakcíny AstraZeneca pro Českou republiku. Dnes krátce po poledni v jihlavském vakcinačním centru převzali prvních 4 400 dávek. Podle informací hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka bude jejich distribuce zahájena v následujících dnech.

Postupně budou oslovována lůžková zdravotnická zařízení v kraji a bude zjišťována jejich potřeba a zájem o očkování. Kraj Vysočina je připraven vakcínou AstraZeneca zavézt státní psychiatrické nemocnice v Jihlavě a v Havlíčkově Brodě včetně dětské psychiatrické nemocnice ve Velké Bíteši, Vysočinské nemocnice, Nemocnici Mostiště nebo nemocnici provozovanou v Počátkách.

„Rádi bychom nabídli vakcínu k aplikaci i do ordinací praktických lékařů. Ale respektujeme stanovisko ministerstva zdravotnictví, které neumožňuje očkovací látku AstraZeneca s ohledem na její omezené množství nyní distribuovat přímo praktickým lékařům. Ministerstvo trvá na tom, že očkování i v ordinacích musí respektovat pořadí nastavené v rámci centrálního rezervačního systému, z něhož není možné vybrat k očkování pouze klienty konkrétního lékaře,“ popisuje aktuální stav Vladimír Novotný, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví.

Celá první dodávka vakcíny AstraZeneca je určena k proočkování s tím, že Kraj Vysočina má přislíbenou opakovanou dodávku této značky za 14 dnů.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, AstraZeneca, vakcína, Vítězslav Schrek, Česko, nemocnice, očkování, Lékárenský komplex Jihlava, Vysočinské nemocnice s.r.o., Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktuálně: Na Vysočinu dorazila vakcína AstraZeneca. Přišlo 4400 dávek | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.