Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Veřejnosti se ukážou pokoje, kde jsou hospitalizovaní nevyléčitelně nemocní pacienti

Již pět let funguje v Jihlavě Stanice paliativní péče (SPP), kde zdravotníci pečují o nevyléčitelně nemocné pacienty. Při příležitosti pětiletého výročí si pro zájemce jihlavská nemocnice na stanici nachystala den otevřených dveří, uskuteční se 15. června.

Zdravotníci lidem ukážou pokoje, kde jsou hospitalizovaní nevyléčitelně nemocní pacienti. Návštěvníci se budou moci na cokoliv zeptat.

Jihlavská Stanice paliativní péče čítá dohromady 15 lůžek, pacienti jsou umístěni ve dvoulůžkových zrekonstruovaných pokojích, které mají společné sociální zařízení. „O pacienty se stará multidisciplinární tým, ve kterém jsou zastoupeni lékaři s erudicí pro paliativní péči a léčbu bolesti, konzultanti v oboru psychologie, onkologie, výživy, tým zdravotních sester a ošetřovatelek, které prošly školením v hospicové péči, dále rehabilitační sestra, klinický farmaceut, zdravotně sociální pracovník a duchovní,“ říká primářka geriatrického oddělení Eva Balnerová.

„Návštěvy na paliativní stanici jsou neomezené a pro blízké je na pokojích k dispozici polohovací křeslo, na kterém je možnost přenocovat. Pacienti mají na pokoji k dispozici elektrické polohovací lůžko se speciální antidekubitní matrací. Pobyt na SPP si z části hradí pacient. Kdo je příjemcem příspěvku na péči, tak platí 250 korun za den, kdo příspěvek nemá, platí 300 korun za den,“ vyčíslila Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice. Ještě dodává, že žádost o příspěvek lze podat během pobytu na stanici.

Pacienti si na oddělení mohou vybrat individuální stravu z jídelního lístku. Rodiny a blízcí mohou využívat samostatnou návštěvní a společenskou místnost.

Den otevřených dveří je na Stanici paliativní péče připraven na středu 15. června od 9 do 16 hodin. V 10, 13 a 15 hodin proběhne krátká prezentace o stanici.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky pacient, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejnosti se ukážou pokoje, kde jsou hospitalizovaní nevyléčitelně nemocní pacienti | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.