Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pelhřimovská nemocnice začne využívat rozšířený urgent. Zřejmě příští rok na jaře

Už koncem prázdnin by měly začít v objektu Pavilonu akutní medicíny Nemocnice Pelhřimov stavební úpravy urgentního příjmu pro jeho zefektivnění. Nemocnice Pelhřimov je poslední z krajských nemocnic, které chybí expektační lůžka. Na jaře příštího roku bude moci nemocnice využívat přestavěný prostor.

„Nově zde bude mít prostory i lékařská pohotovostní služba pro dospělé, která byla dosud zajišťována v jiném odlehlejším pavilonu,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Stavební úpravy budou probíhat v současných prostorách urgentního příjmu a přilehlých prostorách chirurgických ambulancí. V prostorách ambulantního traktu vznikne nové triážní pracoviště a prostor urgentního příjmu bude rozšířen o čtyři kompletně monitorovaná lůžka.

„V rámci projektu počítáme s rozšířením krytého příjezdu sanitek, tak, aby předávání pacientů mohlo probíhat komfortně za každého počasí. Veškeré práce budou probíhat za provozu. Klienti nemocnice zaznamenají mírná omezení v době, kdy budou probíhat stavební práce, které se dotknou instalace vyvolávacího systému v současných ambulancích,“ popisuje Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku.

Veškeré stavební práce na vybudování emergency bude hradit ze svého rozpočtu Kraj Vysočina. Kromě tohoto projektu bude v letošním roce v areálu Nemocnice Pelhřimov na podzim zahájena stavba nového pavilonu pro dětské, gynekologicko-porodnické a neurologické oddělení, generální oprava také čeká historickou budovu ředitelství nemocnice.

Ohodnoť článek

Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Nemocnice Pelhřimov, urgent, příjem, stavba, nemocnice, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Kraj Vysočina, Vladimír Novotný, Martin Kukla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimovská nemocnice začne využívat rozšířený urgent. Zřejmě příští rok na jaře | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.