Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nemocnice a další zařízení na Vysočině rozšiřují zákazy návštěv

Na Vysočině přibývá zákazů návštěv v nemocnicích a dalších zařízeních. Některá oddělení uzavře od čtvrtka Nemocnice Nové Město na Moravě. Zakáže je také Nemocnice Počátky, podle její ředitelky Marie Hrnčířové je důvodem stále vysoká nemocnost s akutními respiračními chorobami i doporučení Bezpečnostní rady státu ohledně koronaviru.

„Novoměstská nemocnice uzavře návštěvám do odvolání oddělení dlouhodobě nemocných, jednotky intenzivní péče, anesteziologicko-resuscitační oddělení a oddělení následné intenzivní péče," uvedla mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

Dnes zavedla zákaz návštěv v Humpolci společnost Vysočinské nemocnice s. r. o. provozující oddělení následné péče, v pátek se přidá Domov Jeřabina a Onšov z Pelhřimovska. Jinde platí zákazy návštěv již delší dobu. Zavedeny byly kvůli chřipkové epidemii, které již letos na Vysočině podlehli dva lidé. Zákazy návštěv nyní platí v 11 zařízeních v kraji.

Před malou chvílí přišla z Nemocnice Jihlava dobrá zpráva. Dva pacienti hospitalizovaní na infekčním oddělení, kteří od rána čekali na výsledky testování na koronavirus, se dozvěděli dobrou zprávu. Nemoc se u nich neprokázala.

Podle krajské hygienické stanice už bylo na Vysočině kvůli koronaviru preventivně nařízeno 26 karantén, některým lidem už lhůta karantény skončila. Několik lidí z kraje bylo na přítomnost koronaviru testovaných, naposledy v úterý. U všech testy virus vyloučily.

Počty lidí v domácí karanténě jsou v jiných krajích vyšší. Na jihu Čech byla od začátku února preventivně nařízena stovce lidí, v Královéhradeckém kraji 113 lidem a ve Středočeském kraji 128 lidem.

Potvrzených nemocných je v Česku pět. Testováno bylo k dnešnímu ránu 340 lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, nemocnice, chřipka, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, návštěva, COVID-19, Bezpečnostní rada státu, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, Česko, Krajská hygienická stanice, Humpolec, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice a další zařízení na Vysočině rozšiřují zákazy návštěv | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.