Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Návštěvy zakázala už i jihlavská psychiatrie. Přidá se i Pelhřimov

Psychiatrická nemocnice v Jihlavě dnes kvůli pokračující epidemii respiračních onemocnění zakázala až do odvolání návštěvy. Totéž chystá z preventivních důvodů od čtvrtka i nemocnice v Pelhřimově, řekla její mluvčí Petra Černo. Na Vysočině je podle posledních údajů hygieniků 1840 nemocných na 100 tisíc obyvatel, nejvyšší nemocnost je na Žďársku.

Ani jedna z nemocnic na Žďársku zatím zákaz návštěv neplánuje. Neplatí v soukromé Nemocnici Mostiště ani v krajské nemocnici v Novém Městě na Moravě. Podle mluvčí Tamary Peckové Homolové se v novoměstské nemocnici aktuálně léčí jeden pacient kvůli vážnému průběhu chřipky. Na oddělení ARO už je déle než dva týdny. Od začátku roku potvrdily testy prováděné v novoměstské nemocnici pravou chřipku u 57 pacientů. „Podle odborníků probíhaly loni chřipky podstatně těžším způsobem, letos jsou na tom lidé na lůžku po třech čtyřech dnech relativně dobře," řekla mluvčí Tamara Pecková Homolová.

Zákaz návštěv nyní platí v devíti zařízeních v kraji včetně mateřské a základní školy ve Škrdlovicích na Žďársku, kde mají děti volno do pátku. V ostatních zařízeních platí zákaz návštěv do odvolání. Nejdéle uzavřené je Alzheimerzentrum Jihlava, kam návštěvy nemohou už od 14. ledna.

Autoři | Foto promareha.cz

Štítky nemocnice, zdraví, chřipka, Vysočina, návštěvy, návštěva, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Pelhřimov, Lékárenský komplex Jihlava, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Nové Město na Moravě, Škrdlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Návštěvy zakázala už i jihlavská psychiatrie. Přidá se i Pelhřimov | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.