Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Také letos má osm studentů z Vysočiny možnost získat letenku směr Tchaj-wan

Také v tomto roce má možnost získat osm studentů krajských technických škol na Vysočině letenku směr Tchaj-wan. Už 6. prosince se zúčastní znalostní cesty, která má stejně jako v předchozích třech letech, umožnit nejúspěšnějším studentům načerpat zkušenosti v oblasti elektromobility, autonomních vozidel, kyberbezpečnosti, Smart aktivit a ICT systémů pro úspory energií.

„Podařilo se nám domluvit návštěvu tchaj-wanských výzkumných center, univerzit, výrobních společností, ale i dopravních podniků tak, aby naši žáci dostali ucelenou představu o trendech v technických oborech,“ říká Václav Jáchim, manager spolupráce Kraje Vysočina s Tchaj-wanem.

První studijní cestu žáci technických oborů energetika, elektrotechnika a informatika absolvovali už před čtyřmi lety. Úspěšně prezentovali vlastní projekty úspor energií a tchajwanská strana projevila opakovaný zájem o sdílení dalších výsledků vysočinských studentů. Výsledkem je tedy opakovaná týdenní studijní cesta, která má dát úspěšným studentům krajských středních škol Vysočiny nejen možnost seznámit se s high-tech technologiemi, ale i s praktickými výsledky projektů realizovaných nadnárodními společnostmi.

„Studijní cesty tohoto charakteru fungují nejen jako obecná podpora technických znalostí, ale i jako motivační prvek při rozhodování, který obor úspěšně studovat,“ připomíná Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu s tím, že pro zařazení do takto atraktivních stáží a pracovních cest předpokládá od účastníků určitou úroveň znalosti anglického jazyka, ve kterém účastníci prezentují.

Speciální školení jako první v ČR 

Letos poprvé budou vybraní žáci před odjezdem na Tchaj-wan absolvovat ještě dvoudenní podzimní kurz zaměřený na autonomní vozidla. Pod dohledem Václava Jirovského z Ústavu bezpečnostních technologií a inženýrství, FD ČVUT v Praze projdou intenzivní teoretickou i praktickou přípravou zohledňující moderní technologické trendy v dopravě. Znalosti následně využijí při znalostní cestě.

Toto speciálně připravené školení, které absolvují žáci na Vysočině jako první v České republice, bude připraveno pro dvacítku účastníků, a s ohledem na jeho velice náročnou přípravu bude zopakováno ještě v dalších dvou letech.

O výsledcích studijní cesty budou účastníci informovat začátkem roku 2019, na kdy je připravován seminář s podrobnostmi o cestě. Přednášejícími budou účastníci podrobně seznámení s výsledky cesty z pohledu zejména studentů.

Tisková zpráva | Foto firmy.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Tchaj-wan, spolupráce, pobyt, studium, Kraj Vysočina, Česko, Jana Fialová, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také letos má osm studentů z Vysočiny možnost získat letenku směr Tchaj-wan | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.