Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V Jihlavě se budou učit nadaní prvňáčci. Třída nabídne menší kolektiv a individuální přístup

V prostorách jihlavské základní školy Demlova vznikne, v případě zájmu, zcela nová třída pro nadané prvňáčky. K zápisu do této třídy potřebují rodiče psychologickou zprávu a také doporučení z mateřské školy. Zápisy do této třídy budou probíhat ve dvou dnech, a to 20. a 21. dubna.

Do třídy nadaných žáků bude chodit nejvýše 18 prvňáčků. Některé předměty mohou nadaní prvňáčci navštěvovat s vrstevníky z ostatních tříd, v mnoha ohledech však budou mít rozšířenější výuku.

Žáci se v této třídě budou učit psát nespojovaným psacím písmem Comenia Script. V matematice budou využívat prvků Hejného metody. Vyučování bude probíhat formou projektů, děti se budou účastnit různých exkurzí, výletů, netradičních školních akcí, budou se podílet na ročníkových dnech. Pro děti bude připraven vzdělávací program na celých devět let s individuálním přístupem.

Zápis do třídy pro nadané žáky se uskuteční 20. a 21. dubna, a to od 8 do 13 hodin. Vedení školy rodičům umožňuje rezervovat si přesný čas, kdy se k zápisu dostaví. K zápisu je třeba donést občanský průkaz rodičů, rodný list dítěte, maximálně rok starou psychologickou zprávu  se závěrem, že jde o nadané dítě, a v neposlední řadě pak doporučení z mateřské školy, ze které dítě odchází.

Bližší informace k zápisu i registraci zájemci najdou na webu ZŠ Demlova.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se budou učit nadaní prvňáčci. Třída nabídne menší kolektiv a individuální přístup | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.