Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Na Vysočině půjde poprvé do školy skoro 6 tisíc prvňáčků. Dostanou dárky s reflexními prvky

2. září 2024. To bude den D pro téměř 6 tisíc prvňáčků, kteří v Kraji Vysočina poprvé usednou do školních lavic. Také pro letošní školní nováčky si kraj nachystal uvítací dárek.

„Tento výjimečný den je nejen začátkem jejich vzdělávací cesty, ale také významným krokem v životě. Abychom dětem tento den ještě více zpříjemnili a dodali jim pocit důležitosti, připravil pro ně Kraj Vysočina speciální uvítací dárek, a to reflexní batůžek Školák Vysočiny, který mohou využívat nejen pro školní, ale i volnočasové aktivity. Obsahuje reflexní batůžek a vestu, malou cyklolékárničku, svačinový box, edukativní brožuru Putování se zajícem, výukové školní hodiny, sadu voskovek, ořezávátko, poznámkový sešit, brožura Ferda v autoškole nebo vystřihovánky sběrného boxu. Doufáme, že tyto a další malé dárky přispějí k tomu, aby se děti do školy těšily a měly pozitivní vztah k učení,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jan Břížďala (Piráti).

Doplňuje ho hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek (ODS), podle kterého je pro kraj prioritní bezpečnost dětí. Proto je vybavení batůžku opatřeno reflexními prvky. „Samotný batůžek má reflexní barvu, aby byly děti dobře vidět. Nezapomínáme ani na edukaci dětí. Brožura od Besipu nazvaná Ferda v autoškole dětem srozumitelně vysvětluje dopravní předpisy a chování na silnici. Environmentální výchovu zajišťují příbaly z recyklovatelných materiálů," doplňuje hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek (ODS). 

Hejtman Schrek v Moravských Budějovicích 

Kraj Vysočina bude po domluvě s vedením základních škol batůžky distribuovat v posledním prázdninovém týdnu. Některým prvňáčkům je předají přímo krajští radní, kteří se zúčastní zahájení nového školního roku. „Téměř sedm desítek prvňáčků v Moravských Budějovicích si batůžek převezme 2. září přímo od hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka," dodala k prvnímu žářijovému dni mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky škola, školní, rok, vzdělání, prvňák, prvňáček, dárek, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině půjde poprvé do školy skoro 6 tisíc prvňáčků. Dostanou dárky s reflexními prvky | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.