Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nové podlahy, sociální zařízení, všude wifi. Domov mládeže v Moravských Budějovicích čeká modernizace

Studenti, kteří využívají služeb domova mládeže v Moravských Budějovicích, se mohou těšit na modernější prostředí. Ještě před koncem školního roku totiž plánuje Kraj Vysočina zahájit jeho rekonstrukci. Práce by měly vyjít na zhruba 12 milionů korun.

Zmíněný domov mládeže provozuje Střední škola řemesel a služeb v Moravských Budějovicích. „Předpokládaná hodnota oprav a stavebních úprav pokojů je zhruba 12 miliónů korun. Výslednou cenu bude kraj znát po výběru dodavatele. Ten musí stihnout veškeré práce do října,“ říká Karel Janoušek, radní Kraje Vysočina pro oblast majetku.

Domov mládeže v Moravských Budějovicích nabízí ubytování ve tří až pětilůžkových pokojích. Přímo v domově mládeže je možnost celodenního stravování.

V  pokojích bude provedena kompletní rekonstrukce hygienického vybavení, v plánu je výměna elektroinstalací, rozvodů vody a pokládka kanalizace. Ve druhé fázi prací dojde na opravy omítek a vymalování, položeny budou nové PVC podlahy a obklady. Do pokojů se bude chodit novými dveřmi, doplněna bude WIFI k pokrytí celého objektu bezdrátovým signálem.

Nevyužívaná kuchyňka se změní v pokoj 

Ve třetím patře navíc počítáme s přebudováním nevyužívané kuchyňky na další třílůžkový pokoj. Většina prací v interiérech bude provedena v letních měsících před zahájením školního roku, i tak předpokládáme možnost ubytovávání studentů až od října. Škola už s touto informací pracuje,“ upozornil Karel Janoušek.

Prostory moravskobudějovického domova mládeže využívá pro ubytování žáků nejen zmíněná střední škola, ale také krajské gymnázium. „Současná kapacita domova je 54 osob, nová bude o tři lůžka vyšší," doplnila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Ohodnoť článek

Foto ssrs.cz | Zdroj Kraj Vysočina, Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice

Štítky domov, mládež, ubytování, oprava, modernizace, rekonstrukce, vzdělání, Moravské Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové podlahy, sociální zařízení, všude wifi. Domov mládeže v Moravských Budějovicích čeká modernizace | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.