Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z asi 140 tisíc testů provedených ve školách v kraji bylo 65 pozitivních. Karantény zasáhly menší kolektivy

Při zářijovém testování na covid-19 mělo na školách na Vysočině 65 lidí pozitivní antigenní test. Provedeno bylo přes 140 tisíc testů. Následné karantény zasáhly jen menší kolektivy, netýkají se celých škol, řekl krajský radní pro školství Jan Břížďala (Piráti).

Testovalo se třikrát, naposledy 9. září. „Nemáme nahlášeno, že by se karanténa někde týkala celé školy, vždycky to byly jen skupinky žáků a vyskytlo se to také v jednom domově mládeže, kde dvě slečny byly nezávisle na sobě testovány antigenně a následně i metodou PCR," řekl Jan Břížďala. Do karantény proto podle něho museli i spolubydlící z jejich pokojů jihlavského domova mládeže.

Vojtěch: Testování na covid ve školách po tomto týdnu v celé zemi skončí

Testování na covid-19 ve školách podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) po tomto týdnu skončí. V prvním termínu po zahájení školního roku minulý týden testy potvrdily 116 pozitivních případů nákazy. Data z druhého testování v...

Testování podle Břížďaly školy výrazně nezatěžovalo, přesto považuje za dobré, že nemusí pokračovat. „Pokud ta epidemiologická situace bude zklidněná a ukáže se, že stejně to testování ve školách by ničemu významněji nepomáhala, tak je určitě lepším řešením netestovat," řekl Břížďala. Platnost mimořádného opatření, na základě kterého se testování konalo, skončila v pátek. Pokud bude testování znovu nutné, dozví se o tom veřejnost s týdenním předstihem, uvedlo ministerstvo zdravotnictví minulý týden.

Testování na jihlavských školách neodhalilo jediného pozitivního žáka. Jediná komplikace byla na ŽS Demlova

Ve třech dnech, konkrétně 1. 6. a 9. září, probíhalo ve školách testování žáků na covid. A jaké jsou výsledky ve školách v Jihlavě? Žádný pozitivní případ se neobjevil.

Žáků základních a středních škol je na Vysočině podle informací kraje asi 66 tisíc. Testování se nemuseli účastnit očkovaní nebo ti s potvrzením o prodělání nemoci.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky ČR, koronavirus, školy, Vysočina, karanténa, Kraj Vysočina, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z asi 140 tisíc testů provedených ve školách v kraji bylo 65 pozitivních. Karantény zasáhly menší kolektivy | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.