Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rotační výuka bude možná, konzultace těžko, míní ředitel třebíčské školy

Podle ředitele Základní školy Bartuškova v Třebíči Leoše Šedy bude pro školu náročné zajistit žákům tříd z druhého stupně konzultace v době, kdy bude pokračovat jejich distanční vzdělávání. Rotační výuka pro žáky prvního stupně podle něho problematická nebude, výjimkou může být nedostatek personálu v družinách, aby se skupiny žáků podle tříd nemíchaly. Škola má 29 tříd, v prvním stupni je tříd 13.

„Na návrat žáků v prvním stupni připraveni jsme, ale konzultace si v tuto chvíli ještě neumím představit. Nicméně alespoň deváťákům je nabídnout chceme," řekl Leoš Šeda.

Dobrovolné konzultace 

Podle ministra školství Roberta Plagy (za ANO) je v plánu umožnit dobrovolné konzultace žákům druhého stupně základních škol a středních škol, kteří mají problémy s prospěchem, ve skupinách do šesti studentů. Distanční vzdělávání by v případě dobré epidemické situace mohly částečně ukončit jen žáci prvních stupňů, kteří by se ve škole střídali. Nástup do školy by byl spojený s pravidelným testováním na koronavirus.

Základní školy na Vysočině navštěvuje podle informací Kraje Vysočina asi 45 tisíc dětí.

„Rotační výuku uděláme tak, že sedm tříd bude chodit jeden týden a šest tříd druhý týden. Bude tam ale problém s družinou, kdyby se z každé třídy přihlásilo do družiny jen jediné dítě, tak budeme potřebovat 13 učitelek a máme jen čtyři," řekl Šeda. Vypomáhat budou zřejmě asistenti pedagogů a učitelé.

Chybí informace o podobě testování 

Školám podle Šedy dál chybí podrobné informace o podobě testování. „Vůbec si neumím představit to, co prošlo nedávno tiskem, že by eventuelně nejmenším dětem s testy ve škole pomáhali rodiče," řekl Šeda. Dosud škola do budovy veřejnost ani rodiče nepouští. „Absolutně nemáme žádné informace o tom, jak by testování mělo vypadat," řekl Šeda. Přivítal by je alespoň týden před plánovaným návratem dětí do škol.

O tom, ve kterých okresech se děti budou moci vrátit do škol, rozhodne podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) reprodukční číslo infekce. Bude muset být pod hodnotou jedna.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školy, koronavirus, covid, výuka, Vysočina, základní škola, Třebíč, ANO 2011, Robert Plaga, Kraj Vysočina, Jan Blatný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rotační výuka bude možná, konzultace těžko, míní ředitel třebíčské školy | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.