Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Situace v jihlavských školkách se komplikuje. Rodiče by měli zvážit přítomnost dětí

Aktuální situace ohledně nákazy koronavirem se dotýká také jihlavských mateřských škol. Dvě pracoviště a jedna celá třída musely být z rozhodnutí hygieniků uzavřeny. Pokud můžete, nechejte si teď děti doma, vyzývá ředitelka Mateřské školy Mozaika (MŠ Mozaika) i primátorka města.

Vedení mateřské školy Mozaika, která sdružuje v Jihlavě 17 mateřských škol a jejichž součástí je také 11 školních jídelen a 6 výdejen stravy, opakovaně vyzývá společně s primátorkou Jihlavy Karolínou Koubovou rodiče, aby zvážili v nejbližších dnech, zda je skutečně nezbytná přítomnost jejich dítěte ve školce.  

„Pokud byste si nechali v těchto dnech děti doma, pomůžete tím zvládnout velmi složitou situaci Mozaiky, abychom nemuseli zavírat další pracoviště a naopak se co nejrychleji vrátili do běžného provozu,“ říká k současné situaci ředitelka MŠ Mozaika Lenka Mončeková.  Podle ní jsou v současné době v MŠ Mozaika z důvodu výskytu onemocnění covid – 19 v karanténě dvě celá pracoviště MŠ Fibichova a MŠ Mahenova a jedna třída na MŠ Seifertova – Jeslenka. Na MŠ Mahenova může být ještě dle výsledku testu na covid – 19 karanténa prodloužena o jeden týden.

Několik tříd jihlavských školek je uzavřeno. Pokud můžete, nechte dítě doma, žádá primátorka Koubová

Nákaza koronavirem se nevyhýbá ani jihlavským mateřským školám. Na základě doporučení jihlavské krajské hygienické stanice bylo v posledních dnech třeba uzavřít již několik tříd na pracovištích jednotlivých mateřských škol – z důvodu karantény....

„Rodiče již děti nechávají doma, proto jim touto cestou moc děkuji, že naší prosbě vyhověli, pomáhá nám to,“ doplnila ředitelka Mončeková.

„Uvažovalo se celostátně o pracovním volnu 13.11. a 16.11., což sice vláda neschválila, ale pokud by si rodiče vzali dovolenou a mohli udělat předškolním dětem prázdniny, i to by mohlo pomoci zpomalit šíření nemoci v jihlavských školkách,“ zamyslel se Tomáš Koukal, vedoucí jihlavského odboru školství.

Podle vyjádření Krajské hygienické stanice v Jihlavě se rodiče dětí v karanténě mohou ve věci vystavení ošetřovného obrátit na dětského lékaře.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Brna

Štítky mateřská, škola, školka, koronavirus, covid, omezení, provoz, mateřská škola, COVID-19, Jihlava, karanténa, Karolína Koubová, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Situace v jihlavských školkách se komplikuje. Rodiče by měli zvážit přítomnost dětí | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.