Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavský dům dětí a mládeže má svou knihobudku. Nabízí čtení pro děti i dospělé

Jihlavský dům dětí a mládeže má (DDM) již několik dní svoji veřejnou knihobudku. Tuto jakousi veřejnou knihovnu, která se nachází v zahradě DDM, vyrobil správce domu dětí a mládeže Oldřich Musil. Čtenářům je k dispozici v době, kdy je v DDM otevřeno.

„Pro vybudování knihobudky jsme se inspirovali v projektu Miniknihovniček. Principem miniknihoven je bezplatné a svobodné půjčování knížek, které stojí na jednoduchém pravidlu půjč si knihu & vrať knihu. Původně s nápadem stavět miniknihovničky přišel Tod Bol z USA, odkud se poté projekt pod názvem Little Free Library rozšířil do celého světa,“ vysvětluje za jihlavský dům dětí a mládeže Kateřina Větrovcová.

Ještě dodává, že pravidla k využívání této veřejné miniknihovny lidé najdou přímo u ní.  Knihobudka u DDM je tematicky zaměřena hlavně na dětského čtenáře, své místo tu ale mají k knihy pro dospělé.

„Už během zkušebního měsíce října se její provoz velmi osvědčil a našla si své návštěvníky z řad rodičů i dětí. Těšíme se na nadšené a spokojené čtenáře, které se do provozu naší knihobudky zapojí,“ doplňuje Větrovcová.

Foto DDM Jihlava

Štítky knihobudka, DDM, kniha, čtenář, Dům dětí a mládeže, Oldřich Musil, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský dům dětí a mládeže má svou knihobudku. Nabízí čtení pro děti i dospělé | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.