Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Masarykově náměstí zavoní koláče pro hospic. Akce pomůže nevyléčitelně nemocným

Již poosmnácté se bude konat osvětová akce Koláč pro hospic. Pořádá ji Oblastní charita Jihlava. Za doporučený dar 40 korun do charitní kasičky odmění charitní dobrovolníci dárce koláčem od regionálních pekařů.

V červeném charitním stánku na Masarykově náměstí, který bude ve středu 9. října otevřený od 7 do 16 hodin, zájemci obdrží informace o paliativní péči, mobilních hospicích a dalších možnostech, které pomáhají nevyléčitelně nemocným strávit poslední okamžiky života s blízkými lidmi a v prostředí, kde prožili celý život. 

Bárka - domácí hospic Jihlava
Jejím cílem je prostřednictvím zdravotní, sociální, psychologické a duchovní podpory umožnit těžce a nevyléčitelně nemocným prožít poslední období svého života doma, v kruhu svých blízkých a podpořit jejich blízké v tomto náročném období.

Do charitativní akce se i letos zapojila řada firem. Už v pět hodin ráno mohou zaměstnanci Automotive Lighting, Jipocar a nově i v Motorpalu přispět na provoz domácího hospice v Jihlavě, dále charitní dobrovolníky veřejnost potká i v jihlavské nemocnici, psychiatrické nemocnici, na finančním úřadu, ale také v Kolektoru Tesla v Jihlavě nebo v Kronospanu, kde se vedení firmy rozhodlo částku, která se u nich vybere, až čtyřikrát navýšit.

Nově jde i virtuální koláč 

Zájem o služby hospicové péče s každým rokem roste a téma paliativní péče se dostává do povědomí veřejnosti.  „Chceme, aby se lidé zbavili ostychu a obav z péče o své blízké. Mobilní hospice, které pomáhají přímo v domácnostech, ukazují, že existuje možnost prožít posledních chvíle doma, v klidu a beze strachu. Naším cílem je, aby v budoucnu byla tato služba dostupná pro všechny, kdo ji potřebují. V tom nám pomáhají peníze získané sbírkou, které využijeme na rozvoj našich mobilních hospiců,“ říká ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Novinkou letošního ročníku je možnost přispět darováním tzv. virtuálního koláče prostřednictvím darovacího portálu Daruj správně. 

„Tuto možnost mohou využít dárci v případě, že v den sbírky nemohou přispět v charitních stáncích, ale přesto chtějí podpořit rozvoj kvalitní a profesionální péče o nevyléčitelně nemocné pacienty,“ upřesnila závěrem Barbora Živná, mluvčí Oblastní charity Jihlava.

Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky hospic, pomoc, koláč, charita, Jihlava, Automotive Lighting, Motorpal, Tesla Motors, Lékárenský komplex Jihlava, Oldřich Haičman, Kronospan, Diecézní charita Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Masarykově náměstí zavoní koláče pro hospic. Akce pomůže nevyléčitelně nemocným | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.