Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTOGALERIE: Jihlava si piknikem v parku připomněla letošní stoleté výročí republiky

Netradičně soudobě odstartovaly na Vysočině oslavy 100 let, které si letos připomínáme od vzniku Československa. Kraj Vysočina ve spolupráci s městem Jihlava a Vysokou školou polytechnickou Jihlava pozval veřejnost na open air piknik v místech, která si zaslouží být v Jihlavě objevena a využita pro veřejné akce – do parku u jihlavského autobusového nádraží v sousedství okresního soudu.

Hrál dechový orchestr jihlavské ZUŠ TUTTI a žákovský orchestr ZUŠ Kamenice nad Lipou, absolutní vítěz celostátního finále žákovských orchestrů 2017, pekly se špekáčky z humpoleckého školního statku na originálním republikovém grilu, VŠPJ připravila výstavu ve stylu Víte, že? a poprvé byl veřejnosti představen i krajský strom. Vše ve stínu pětadvaceti českých vlajek a obrovské mapy, ve které lidé trávily příjemné piknikové chvíle.

Oslavy 100letí budou pokračovat programem obohaceným o jedinečnou akrobatickou show s pyrotechnickými efekty i v rámci oblíbeného Festivalu rekordů a kuriozit v Pelhřimově 8. června, produkce se už 9. června přesune do Žďáru nad Sázavou na tradiční červnovou akci – Den Žďáru.

ČTĚTE TAKÉ: Jihlava si připomene sté výročí založení republiky. Třeba velkým piknikem u nádraží 

V polovině srpna bude výročí připomenuto v Třebíči na Slavnostech tří kápí – historické oslavě zápisu třebíčských památek na seznam UNESCO. 7. září se program včetně akrobatů přesune do Havlíčkova Brodu na slavnostní zahájení Dnů evropského dědictví.

15. září se všechny cesty krajského stromu, akrobatů a dalších historických připomenutí protnou opět v Jihlavě, tentokrát však na Masarykově náměstí. To se promění ve velké jeviště, na kterém se odehrají zásadní události uplynulých sto let. O podrobném programu bude Kraj Vysočina předem informovat.

Podívejte se do následující fotogalerie, jak to v úterý 15. května na pikniku vypadalo. 

Piknik v jihlavském parku

Středa, 16. května 2018, 20:00

Piknik v jihlavském parku
Piknik v jihlavském parku

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky proletí 100letí, piknik, park, špekáčky, výročí, republika, Jihlava, slavnost, Kraj Vysočina, vznik Československa, orchestr, Světové dědictví UNESCO, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Žďár nad Sázavou, Kamenice nad Lipou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Jihlava si piknikem v parku připomněla letošní stoleté výročí republiky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.