Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jihlavská radnice uvažuje o stavbě komunitního centra. Vzniknout by mělo v areálu nemocnice

Jihlavská radnice uvažuje o stavbě takzvaného komunitního centra. Kanceláře, klubovny a společné prostory by tam měla najít řada neziskových organizací působících ve městě. Na jaře roku 2018 by město podle náměstka primátora Vratislava Výborného (ČSSD) mělo mít k dispozici stavební povolení. Náklady by se měly vejít do 40 milionů korun.

Radnice přispívá na nájem řadě neziskových organizací, které sídlí v nejrůznějších objektech často velmi rozdílné kvality po celém městě.

„Vznikla potřeba postavit komunitní dům, kde by tyto ‚neziskovky‘ mohly mít své kanceláře, klubovny i společné prostory. Chceme, aby mohly vyvíjet svou činnost v důstojných podmínkách a také pro město by to bylo ekonomicky zajímavější než dotovat nájmy,“ řekl Výborný novinářům. Stavba komunitního domu je podle něj součástí koaličního prohlášení.

Radnice podle Výborného oslovila kolem 50 neziskových organizací, téměř polovina projevila o projekt zájem. „Jsou mezi nimi například Bílý kruh bezpečí, Tyflocetrum, Svaz neslyšících, Liga vozíčkářů a další,“ nastínil náměstek.

Komunitní dům vznikne na pozemku v majetku města v areálu nemocnice. Bude volně navazovat na nový domov pro seniory, který bude investicí Kraje Vysočina, a současné domovy s pečovatelskou službou. „V dané lokalitě tak vznikne společné centrum pro seniory i různé sociální a zájmové služby,“ řekl Výborný.

Rada města schválila způsob zadání stavby a oslovila tři projekční ateliéry k vypracování jejího návrhu. Pro stavbu centra chce město využít vhodný dotační program.

Autoři | Foto www.ligavozic.cz

Štítky centrum, sdružení, komunity, stavba, Vratislav Výborný, nezisková organizace, ČSSD, dům, Bílý kruh bezpečí, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská radnice uvažuje o stavbě komunitního centra. Vzniknout by mělo v areálu nemocnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.